Cool kafići u Ljubljani s odličnom kavom za koje vjerojatno niste znali
Cool kafići u Ljubljani s odličnom kavom za koje vjerojatno niste znali

Cool kafići u Ljubljani s odličnom kavom
za koje vjerojatno niste znali

Ako planirate uskoro posjetiti Ljubljanu, iskoristite sunčane dane za posjet gradskim kafićima. Zahvaljujući mirnoj atmosferi koja Ljubljanu čini jednim od omiljenih gradova Europe, ispijanje kave ovdje je mala hedonistička meditacija – ako takva uopće postoji – kojoj ćete se uvijek rado vraćati.

Tozd

TOZD bar u Ljubljani (Cankarjeva cesta 8) je od svog otvorenja postao nezaobilazan za sve ljubitelje cool interijera, odlične kave, mini zalogaja i opuštene atmosfere. Ako ste u žurbi, kavu možete ponijeti sa sobom, a možete i sjesti na šarene stolice, s njih promatrati puls grada i uživati ​​u uličnim pročeljima. Iako je interijer neodoljivo šarmantan, u TOZD ćete se najvjerojatnije vratiti upravo zbog lakoće življenja i dobrog vibea, koji posebno dolazi do izražaja odlučite li ovdje popiti prvu jutarnju kavu.

Pritličje

U Prtličju (Mestni trg 2) možete provesti sate i sate, čak i kada vremenski uvjeti ne dopuštaju sjedenje u vrtu. No, kad se pojavi prva opcija, savršeno mjesto je terasa u centru Ljubljane. Pritličje je mjesto koje ćete poželjeti posjetiti kako tijekom dana, tako i u kasnijim satima, kada ćete čuti razne zvukove domaće i svjetske glazbene scene.

Zorica

Ako pada kiša ili je hladno, možete se ušuškati u retro ambijent Zorica bara, gdje će vas zagrijati jedan od najukusnijih koktela u Ljubljani. Ali ako sija sunce, onda obavezno sjednite u vrt, gdje ćete uz kavu uživati ​​u slasnim delicijama koje priprema njihova kuhinja. Drugim riječima, pitanje gdje otići na kavu u Ljubljani sada je riješeno. Ako ste raspoloženi za razigraniju klopu ili kavu, provjerite da Zorica ne održava matineje u svom dvorištu – svakako ćete je poželjeti posjetiti.

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@zorica_bar, @pritlicje, @tozdbar)

Učitati još
Zatvori