Okreni na vaniliju i povedi prijatelje na piknik u gradu

Lijepo vrijeme i topli dani uvijek nas izmame van. Nakon duge zime jedva čekamo da se pojave prve zrake sunca, da duge rukave zamijenimo kratkima i uživamo na otvorenom. Ove smo godine prve proljetne dane proveli u svojim kućama pa su druženja na otvorenom tim bolja i slađa. Sunčani dani i uživanje u prirodi predstavljaju savršen bijeg od svakodnevnih gužvi, stresa i obaveza, a ovog ljeta u tome uživamo više nego ikad. Da bismo se opustili i napunili baterije ne moramo nužno čekati vikend i otići izvan grada na izlet. Gradski parkovi i livade idealni su za druženje na otvorenom i predstavljaju mjesto za omiljenu proljetnu aktivnost – piknik.

Na piknik se možete uputiti nakon napornog radnog dana i uz omiljene slane i slatke zalogaje s prijateljicama pretresti događaje dana. Uz sunčanu vremensku prognozu, pravu lokaciju, ugodno društvo i dobro raspoloženje, za savršeni piknik u gradu ne treba vam puno stvari.

Nikamo bez dekice i košare

Piknik na travi nije potpun bez dekice ili prostirke na koju ćete se udobno smjestiti. Najbolje je nabaviti podstavljene dekice koje se neće zaprljati ili propuštati ako je trava još uvijek vlažna nakon kiše. Dekica treba biti dovoljno velika da se možete ispružiti i da vam bude udobno, ali i da na nju stanu omiljeni zalogaji i piće koje se ponijeli sa sobom. Njih je najbolje ponijeti u košari. Drvene ili pletene košare su jako praktične, a osim finih delicija kojima ćete ju ispuniti, poslužit će i za odlaganje tanjura, čaša i pribora za jelo.

Slani zalogaji, voće i šampanjac

Uživanje u hrani predstavlja najvažniji i najslađi dio piknika. Bez ukusnih delicija u kojima ćete uživati ispruženi na dekici na livadi, piknik ne bi bio potpun. Pritom je izbor jela dosta važan pa razmišljajte o tome da ona budu jednostavna za pripremu i konzumaciju. Sendviči, lagane proljetne i ljetne salate, te slane pite uvijek su dobar odabir. Sezonsko voće je također dobra ideja. Kreće sezona trešanja, a na tržnicama još uvijek možete pronaći slatke jagode. Njih je dovoljno samo oprati i ponijeti u košari, a predstavljaju ukusan zalogaj koji će odlično prijati uz, recimo, čašu šampanjca.

Omiljeni desert u čašicama

Osim malih slanih zalogaja, zdjelice voća i čaše šampanjca, piknik u gradu obavezno začinite omiljenim desertom. Svi znamo da su druženja bolja – i slađa – uz fini desert koji će nam u trenu podići raspoloženje i podsjetiti nas da se uz malo dobre volje stvari uvijek mogu okrenuti na bolje. U sve toplijim danima u desertu ćemo tražiti osvježenje, a on ove godine dolazi u obliku King čašice! Omiljeni sladoled u novom izdanju stvoren je kako bi nam omogućio bijeg od užurbane svakodnevice i idealan je za trenutke kad nam je potrebnan val dobrog raspoloženja u obliku ukusnog sladolednog deserta. U King čašicama skriva se najkremastiji King sladoled koji krase vrhunski sastojci i premium kvaliteta. Za piknik u gradu odaberite vaniliju upotpunjenu karameliziranim komadićima pecan oraha. Odlično paše uz jagode i šampanjac – vjerujte nam, probali smo!

I zato – okrenite na vaniliju i povedite prijatelje na savršeni piknik u gradu!

Foto: Sanja Jagatić

0