

Zara Home poznata je po sofisticiranom pristupu estetici doma, no kroz svoju novu seriju Culinary Stories donosi i nešto sasvim drugačije – priče i recepte koji slave sezonalnost, prirodnost i jednostavnost. Jedna od njih posvećena je Martini Puigvert, kuharici iz renomiranog katalonskog restorana Les Cols, koji već godinama ponosno drži dvije Michelinove zvjezdice i prestižnu zelenu zvjezdicu za iznimnu posvećenost održivosti i lokalnim namirnicama.
Martina je odrasla u srcu prirode, u regiji Garrotxa, a njezina kuhinja izrasta upravo iz tog krajolika – povezana s ritmom godišnjih doba, lokalnim namirnicama i tihom ljepotom svakodnevice. U sklopu Culinary Stories osmislila je šest recepata, a mi smo izdvojili onaj koji nas je najviše osvojio – šarena jaja. Recept je jednostavan, ali impresivan – pravi mali hommage ljetu na tanjuru.
U nastavku donosimo recept u cijelosti.


Šarena jaja
- 4 jaja
- 150 ml ulja iz konzerve tune
- 85 ml vode
- 1 jaje
- 1 žličica soli
- 200 g krumpira
- 50 ml maslinova ulja
- 50 ml vode u kojoj se kuhao
- 1 žličica soli
- 200 g mahuna
- 250 g crvene paprike
- 200 g mrkve
- 250 g kukuruza
- voda u kojoj se kuhalo maslinovo ulje
- sol





Serviranje i dekoracija
Na dno tanjura ili zdjele stavite žlicu pirea od krumpira. Na njega položite jaje i pokrijte ga majonezom od tune.
Dekorirajte po želji tako da na vrh stavite po žličicu svakoga od pirea od povrća.

Foto: Zara Home