

Ne znamo za vas, ali mi smo u siječnju nekako usporeni i pospani. Jedva čekamo prve proljetne dane i maštamo o kavama i brunchu na suncu. Jednako tako, nemamo volje za pripremanjem nekih kompliciranih jela, već radije biramo jednostavna i brza comfort jela. Ipak, čak i kada je riječ o comfort jelima, preferiramo ona koja se pripremaju “iz nule”. Ovih dana ludi smo za lisnatim tijestom s borovnicama i svježim sirom. Tako ne koristimo kupovne džemove od borovnica već ga sami radimo, a priprema džema od borovnica ujedno je i jedino “kuhanje” u ovom receptu!
Vaša poslastica ne može biti jednostavnija, priprema se od samo 5 sastojaka, a kada pećnica odradi svoj dio posla, cijela će kuća neodoljivo mirisati!
Svježi sir i borovnice u lisnatom tijestu
Ako volite svježi sir, ova kombinacija s borovnicama i hrskavim tijestom postat će i vaša nova opsesija. Recept je hit na društvenim mrežama, a shvaćamo i zašto – zdrave namirnice poput svježeg sira i svježih borovnica u vrlo jednostavnoj kombinaciji s tijestom i dalje nam donose dozu svježine, vitamina i antioksidansa u dan – bez nepotrebnih šećera i zaslađivača, pa ne moramo paziti na svaki zalogaj. Pripremite si šalicu omiljene kave ili čaja i uživanje može početi.
Sastojci:
- 2 komada lisnatog tijesta
 - 1 šalica svježeg kravljeg sira
 - 1 šalica zamrznutih bio borovnica
 - 1 žlica želatine
 - 1 jaje
 
Postupak:
- Napravite džem od borovnica zagrijavajući ih u lončiću (bez dodavanja vode.)
 - Dodajte želatinu i kuhajte još 1 min.
 - Maknite s vatre i prebacite u zdjelu te stavite u hladnjak.
 - Zagrijte pećnicu na 180 C i stavite razvaljan komad lisnatog tijesta na papir za pečenje.
 - Po lisnatom tijestu razmažite sir, a gore pobacajte džem od borovnice.
 - Na vrh stavite drugi komad razvaljanog lisnatog tijesta, razrežite po dužini na trake, zarolajte trake i premažite razmućenim jajem.
 - Pecite oko 30 minuta, ohladite i poslužite.
 
Foto: Instagram, Dupe Photos





