Recepti s lisnatim tijestom spadaju među najjednostavnije, a ovom s jagodama je teško odoljeti
Recepti s lisnatim tijestom spadaju među najjednostavnije, a ovom s jagodama je teško odoljeti

Recepti s lisnatim tijestom spadaju među najjednostavnije, a ovom s jagodama je teško odoljeti

Recepti i za slana i za slatka jela s lisnatim tijestom spadaju među najjednostavnije. Takvi su recepti super način da bez previše truda isprobate različite kombinacije okusa. Stoga, ako ste trenutno u potrazi za ovakvim receptima, predlažemo da isprobate lisnato tijesto s kremom i jagodama.

Upravo je ovo je naš prijedlog za slatku užinu u bilo koje doba dana, ali i bilo koje doba godine. No, s obzirom na to da ovih dana ne možemo prestati razmišljati o jagodama, odabir recepta bio je vrlo jednostavan. U nastavku donosimo sve detalje.

Prijedlog za slatku užinu: Lisnato tijesto s kremom i jagodama

Recept koji smo pronašli na Instagram profilu @_kirilova_kat, uz lisnato tijesto, uključuje nekoliko sastojaka koje lako možete nabaviti. Štoviše, možda ih već imate u kuhinji. To su šećer, jaja, brašno, mlijeko i maslac. Slatku užinu, ispunjenu ukusnom i blagom kremom, na samom kraju možete dekorirati po želji. Budite kreativni i isprobajte različite kombinacije voća. No, ovaj put, naš glas definitivno odlazi za dekoraciju u obliku jagoda ili bobičastog voća.

Sastojci

  • 500 g smrznutog lisnatog tijsta
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • žlica brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 25 g maslaca

Priprema

  • Radnu površinu pospite brašnom i razvaljajte tijesto. Nakon toga, tijesto narežite na 12 kvadrata. Uz pomoć noža, napravite rezove na kvadratima od tijesta tako da dva suprotna kuta imaju rezove.
  • Presavijte zarezane vrhove na suprotne strane kako biste formirali oblik romba. Centar svakog lisnatog tijesta izbodite viljuškom, te ih premažite umućenim jajem.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 ili 20 minuta.
  • Dok se tijesto peče, u zdjeli sjedinite šećer, jaje i brašno. Nakon toga, dodajte mlijeko, te uz konstantno miješanje kremu kuhajte na blagoj vatri sve dok se ne zgusne.
  • Zdjelu skinite s vatre, te dodajte maslac. Kada se krema ohladila, a tijesto ispeklo, napunite unutrašnjost svakog lisnatog tijesta malom količinom kreme.
  • Ukrasite ovu slatku užinu bobičastim voćem po želji.

Preuzeto s journal.rs

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori