Otvorio se novi muzej čokolade u stilu Willyja Wonke koji jedva čekamo posjetiti

Otvorio se novi muzej čokolade u stilu Willyja Wonke koji jedva čekamo posjetiti

Teško je uopće zamisliti kako bi izgledao svijet bez čokolade. Volimo ju u svim oblicima i znamo da su božanski okus, puna aroma i osjećaj kada ju zagrizemo uvijek nešto posebno. Postoje mnogi proizvođači čokolade, a jedan od najpoznatijih na svijetu je švicarski Lindt koji danas otvara novi spektakularni muzej čokolade.

Lindt Home of Chocolate

Lindt Home of Chocolate otvara se uz Lindtovo sjedište u Kilchbergu nedaleko Zuricha i sigurno će vrlo brzo postati nezaobilazno mjesto svih ljubitelja čokolade. U impresivnoj novoj zgradi koju su dizajnirali švicarski arhitekti Chris & Gatenbein, osjećat ćete se kao da se ušli u tvornicu Willyja Wonke.

U predvorju će vas prvo impresionirati čokoladna fontana visoka 9,3 metra, a riječ je o najvišoj čokoladnoj fontani na svijetu kojom cirkulira tisuće litara tekuće čokolade.

Ovdje se nalazi i najveći Lindtov čokoladni shop na svijetu. Smješten u 500 kvadratnih metara prostora, ovdje ćete pronaći najbolje Lindt čokolade i dobiti tisuću ideja za brojne slatke poklone, kako za sebe, tako i za svoje najdraže. Možete sami napraviti svoju ekskluzivnu čokoladicu, dizajnirati ambalažu za praline i gledati kako Lindtov čokolatijer dodaje završne detalje svim tim ukusnim delicijama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lindt Home of Chocolate (@lindthomeofchocolate) on

Na interaktivnoj čokoladnoj turi naučit ćete sve o povijesti čokolade i doživjeti ovaj slatki svijet svim osjetilima. Muzej nudi i razne radionice gdje možete sami napraviti svoju čokoladu i pritom naučiti sve tajne majstora zanata, a pronaći ćete i Lindt café u kojem možete uživati u najfinijim slasticama obogaćenima Lindt čokoladom.

Sve informacije o muzeju, turama i kupnji ulaznica možete pronaći na službenoj web stranici.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori