Jeste li čuli za Vegenuary? Isprobali smo Lidlove fantastične zalogaje biljnog podrijetla
Jeste li čuli za Vegenuary? Isprobali smo Lidlove fantastične zalogaje biljnog podrijetla

Jeste li čuli za Vegenuary? Isprobali smo Lidlove fantastične zalogaje biljnog podrijetla

Ako ste ikada razmišljali kako je to biti vegan, a iz straha se još nikada niste okušali u toj vrsti prehrane, sada bi mogao biti idealan trenutak. Naime, u siječnju se već nekoliko godina održava globalna akcija nazvana “Vegenuary” (vegan + January), koja potiče na konzumaciju biljne prehrane. Cilj Vegenuaryja jest zaštita okoliša i životinja te zdravlje milijuna ljudi diljem svijeta, ali sudionici ga doživljavaju i kao zabavan izazov kroz koji mogu isprobati nešto drugačije navike i stil života. Svake godine, Vegenuaryju se priključuje sve veći broj ljudi, a čak i ako ga se ne uspijete pridržavati svih 30 dana, ili s veganskom prehranom započnete nešto kasnije, i dalje vrijedi pokušati!

U samom početku može biti izazovno i teško iz prehrane izbaciti meso, ribu, jaja, sir i ostale proizvode životinjskog porijekla na koje ste inače navikli. Trebat će vam nekoliko savjeta i naravno, mjesto gdje ćete se moći opskrbiti raznolikim namirnicama kako bi u organizam unijeli sve potrebne nutrijente. Naravno, osim zdravih namirnica, povremeno ćete poželjeti i neku slasticu ili brzi snack, pa vam savjetujemo da se opustite i uživate u hrani kao i inače.

Vegenuary ponuda

Ukusne namirnice za veganske i vegetarijanske obroke, kao i već gotova jela, ovih smo dana pronašli u Lidlu.

U svim Lidlovim trgovinama, u aktualnoj Vegenuary ponudi možete pronaći raznolike proizvode marke Vemondo. 

Lidl donosi sjajne okuse biljnog podrijetla

U svim Lidl trgovinama, ovaj je tjedan rezerviran za fantastične veganske i vegetarijanske proizvode. Pronašli smo sve od različitih jela s povrćem i žitaricama, veganskih sireva i jogurta, pizze, burgera, tjestenine i umaka, pa do zamjena za meso. Naravno, u ponudi su i razni sladoledi i keksi te napici na biljnoj bazi, koji su jednako ukusni kao i oni na mliječnoj bazi. Stvaranje dobrih navika bit će lakše uz sjajne okuse!

U aktualnom katalogu možete pronaći cijelu liniju posvećenu Vegenuary proizvodima.

Sa željom da iskušamo sve čari Vegenuaryja, uputili smo se u Lidl i isprobali sve iz nove ponude. Razni zalogajčići, snackovi i već gotovi obroci na stolu su izgledali jako primamljivo – po ničemu ne bismo mogli reći da je riječ o isključivo biljnim proizvodima.

Za početak smo pripremili predjela i zalogajčiće idealne za posluživanje na druženjima. Hrskavi trokutići od mrkve i oni od cvjetače i sira te veganski cheese-style štapići uz umak od rajčice bili su odlični starteri. Kao predjelo smo poslužili i svježe veganske šiš ćevapčiće i veganske “mesne” kuglice te nekoliko namaza; veganski namaz od luka, veganski French-Style namaz i namaz od cikle i hrena.

Nakon predjela, poslužili smo vegansku pizzu Margheritu, veganske burgere, veganske fusilli tjestenine s različitim veganskim pesto umacima i veganskim okruglicama. Od nešto lakših jela pripremili smo salatu s falafelom, Chilli sin carne i salatu od bulgura s povrćem.

Zasladili smo se veganskim sladoledima od lješnjaka i čokolade te Madagaskar vanilije, jogurtom od kokosa, namazom od čokolade i lješnjaka, a uz fine kave na bazi zobenog i bademovog mlijeka uživali smo i u veganskim cookiejima s narančom i komadićima čokolade. Za kraj smo sačuvali nekoliko kockica fantastične, hrskave, slatko-slane čokolade s komadićima pereca.

LIDL Vegenuary

Što smo sve poslužili na Vegenuary stolu?

Hladna predjela i topli snackovi (Hrskavi trokutići od mrkve te cvjetače i sira, veganski cheese-style štapići, svježi veganski šiš ćevapčići, veganske mesne kuglice, namazi od luka, namaz od cikle i hrena)

LIDL Vegenuary
LIDL Vegenuary
LIDL Vegenuary
LIDL Vegenuary

Glavna jela (veganski fusilli s Pesto Basillicom umakom te Pesto Rosso umakom i veganskim okruglicama, veganska pizza Margherita, veganski burgeri, salata s falafelom, Chilli sin carne, salata od bulgura i povrća)

LIDL Veganuary

Slastice i napici (veganski sladoledi lješnjak čokolada i Madagaskar vanilija, namaz od čokolade i lješnjaka, veganski jogurt od kokosa, kave na bazi zobi i badema, cookies od naranče s komadićima čokolade)

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori