Američki san uz Lidlove nove delicije dolazi direktno u vaše domove
Američki san uz Lidlove nove delicije dolazi direktno u vaše domove

Američki san uz Lidlove nove delicije
dolazi direktno u vaše domove

Sjedinjene Američke države, odnosno, 50 saveznih država koje se prostiru sjevernom Amerikom, za mnoge su i dalje sinonim nedostižnog života, ideala kojem teže. Američki san, poznat i kao “American dream”, ideja je života u kojem svaki pojedinac ima jednake prilike, jednaka prava i slobodu, što rezultira blagostanjem, srećom i uspjehom. Zemlja mogućnosti tako svima osigurava da život žive punim plućima i uživaju u malim stvarima.

Kao zemlja koja nam je oduvijek privlačna, primamljiva i koja ima sve što želimo, Amerika nam danas i “izdaleka” nudi najbolje od sebe; obožavamo američke filmove, glazbu, način zabave, ali naravno i hranu i pića u kojima se uživa.

Uživanje u hrani na pravi američki način 

Srce svake kulture, pa tako i američke, njihova je hrana i piće. Američka je gastronomija nastajala pod utjecajem raznih zemalja, a ipak, danas je ona ta koja utječe na cijeli svijet. Mi tako ne možemo zamisliti da burgeri, pizza, hot dog i krumpirići, milkshake, kokice ili brownie nisu sastavni dio naših jelovnika.

Amerika je destinacija za putovanja o kojoj vječno sanjamo, a ovih dana njihove najbolje delicije čekaju vas u Lidlu.

U svim Lidlovim trgovinama možete pronaći najbolje od Amerike! 

Lidl donosi prave okuse najboljih američkih specijaliteta

U svim Lidl trgovinama, ovaj je tjedan rezerviran za ono najbolje od Amerike! Tako možete pronaći sve potrebno za izvrsne burgere, pizzu, prženu piletinu i krumpiriće, onion ringse, brojne slastice poput milkshakea, brownieja,muffina i sladoleda..

U aktualnom katalogu možete pronaći cijelu liniju posvećenu delicijama iz Amerike.

Zahvaljujući brojnim proizvodima u Lidlovoj ponudi, od svježih namirnica pa sve do brzih i gotovih jela, uživanje u američkim jelima postalo je jednostavnije nego ikad!

U američkim specijalitetima uživali smo na najbolji način – priredili smo pravu “Party in the USA” zabavu kod kuće! Zabava je započela uz velike količine grickalica i snackova kako bi svako pronašao svoje omiljene okuse; bile su tu velike kutije slatkih kokica, čips s okusom chilli chicken wingsa ili mac&cheesa, prženi kikiriki, jumbo peanut flipsi i kikiriki u tijestu s okusom BBQ ili sour cream.

Čim su se zalihe grickalica počele prazniti, bilo je vrijeme za prelazak na konkretnija američka jela. Uživali smo u svim vrstama prženih specijaliteta; prženim “curly” krumpirićima, štapićima mozzarelle, kolutićima luka, chicken stripsima, a sve je prisutne oduševila velika kantica pržene piletine s umacima. Bilo je tu i raznih wrapova; wrap s piletinom, s govedinom ili falafel wrap s povrćem. Pripremili smo i klasike, američke duple burgere s govedinom i svinjetinom koje smo obogatili dimljenom sušenom slaninom te naravno “American style pizzu”! Dozu osvježenja unijeli smo coleslaw salatom i kiselim krastavcima. Sva je hrana brzo gotova ili već spremna za samo ubaciti u pećnicu ili mikrovalnu, pa je idealna za zabave i veća druženja! Umjesto puno kuhanja, vrijeme smo provodili u druženju i uživanju u comfort food okusima.

Najbolje smo čuvali za kraj, a to su uvijek američki slatkiši! Brownie s komadićima lješnjaka, cheesecake sa slanom karamelom i javorovim sirupom, sladoled od vanilije, američke palačinke i jogurtiće poslužili smo na velikom stolu koji smo dodatno dekorirali jestivim ukrasima – kokicama i jelly beans bombonima! Maslac od badema i javorov sirup obogatili su okuse raznih deserata po želji gostiju, a za kraj duženja uživali smo u ledenom čokoladnom napitku i ledenoj kavi uz koju dolazi i cookie!

Koje smo sve specijalitete jeli?

Grickalice i snackovi na američki način (slatke kokice, jumbo flipsi, čips s okusom chicken wingsa, kikiriki u tijestu, hummus)

Glavna jela (pržena piletina, curly fries, pulled pork, american style chicken strips, american style snack box, burgeri, pizza, coleslaw salata, wraps)

Deserti (američke palačinke, jelly beans, javorov sirup, brownie, cookie dough, jogurt, cheesecake, sladoled od vanilije, maslac od badema, milk drink i Café Latte s keksom)

Foto: Journal, Pexels

Učitati još
Zatvori