![Lemongarden i Kala, dva restorana s Brača, novi su članovi prestižne JRE udruge](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/Lemongarden-hotel-i-restoran.webp)
![Lemongarden i Kala, dva restorana s Brača, novi su članovi prestižne JRE udruge](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/download.webp)
U četvrtak 7. ožujka u restoranu Dubravkin put održao se prvi ovogodišnji press event udruge restorana JRE-Hrvatska. Jutarnje druženje u restoranu Dubravkin put bilo je prožeto proizvodima malih proizvođača i partnera udruge JRE-Hrvatska, dok su se JRE chefovi pobrinuli i kreirali zalogaje pripremljene od namirnica partnera.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/JRE-Hrvatska-2024-2-1-768x1152.jpg)
![JRE Hrvatska 2024](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/DSC_0767-768x1152.jpg)
Udruga JRE-Hrvatska press event već tradicionalno održava početkom godine, svaki put na novoj lokaciji, odnosno u JRE restoranu koji je domaćin eventa. Službeno je predstavljeno novo izdanje vodiča JRE-Hrvatska, koje možete naći u svim JRE-HR restoranima ili online na službenoj stranici udruge jre.eu.
Vodič je kreiran kao gastronomska karta, koju imate prilikom putovanje te istražujete sve o restoranima koji se u vašoj blizini nalaze.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/JRE-Hrvatska-2024-2-1080x1620.jpg)
Dva nova člana
Velika vijest udruge JRE je da od ove godine imaju 15 restorana članova a dva su nova restorana upravo ušla u udrugu. Oba dolaze sa otoka Brača, a oni su Konoba Kala i Lemongarden.
Restoran Lemongarden na samoj rivi uz more, kao važan dio Heritage hotela, smješten je u jednoj od tri obnovljenih 300 godina starih kuća, u središtu dalmatinskog mjesta Sutivan. Korištenje visokokvalitetnih sastojaka, uz tehnike kuhanja i vještine Lemongarden tima, rezultira kompleksnim jelima. Glavni je kuhar Ante Udovičić, a cijela njegova kuharska filozofija vrti se oko tri riječi – domaće, sezonsko i regionalno.
![JRE Hrvatska 2024](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/JRE-Hrvatska-2024-3-768x1152.jpg)
![Lemongarden hotel i restoran](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/download-768x576.webp)
Također na otoku Braču, u srcu Supetra, smjestila se Konoba Kala. Oaza jedinstvene, gole i djevičanski čiste dalmatinske namirnice, modelirane štapićem talentiranog chefa Dina Šeparovića, čija su jela inspirirana okusima Mediterana, osobito otoka Brača, odakle u kuhinju dolazi većina namirnica.
![JRE Hrvatska 2024](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/JRE-Hrvatska-2024-4-768x1152.jpg)
![Konoba Kala](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/konoba-kala-768x496.jpg)
Udruga je najavila i niz projekata, a tijekom godine organiziraju više od 20 projekata i masterclasseva. Tijekom godina razvili su i svoja 3 proizvoda s partnerima udruge a to su JRE Chiavalon maslinovo ulje, JRE Malvazija Kozlović te JRE Old pilots vodka.
U nastavku donosimo popis restorana koji su članovi udruge JRE-Hrvatska u 2024. godini:
- DUBRAVKIN PUT
- KORAK
- MONTE
- SAN ROCCO
- BADI
- NAVIS
- ZIJAVICA
- PLAVI PODRUM
- BOŠKINAC
- FOŠA
- KONOBA PELEGRINI
- KONOBA BOBA
- LEMONGARDEN
- KONOBA KALA
- LEŠIĆ DIMITRI
![JRE Hrvatska](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/203B1677-1080x720.jpg)
JRE ili Jeunes Restaurateurs osnovana je davne 1974. godine, a povezuje vrhunske restorane diljem svijeta.