Zagreb je dobio novo cool mjesto za uživanje u finoj hrani od jutra do večeri

Zagreb je dobio novo cool mjesto za uživanje u
finoj hrani od jutra do večeri

Da ljubav ide kroz želudac govori činjenica koliko nas hrana, pogotovo dobra i fino pripremljena hrana čini sretnima. Ne postoje ljepša druženja od onih za stolom na kojem se nalaze neodoljivi specijaliteti, odabrano društvo i pokoja čašica nekog osvježavajućeg pića.

Zagrebačka gastro scena bogatija je za još jedno opušteno i primamljivo mjesto po mjeri čovjeka 21. stoljeća. Na istom mjestu gdje se devedesetih godina nalazio kultni bistro, otvoren je casual bistro&bar, ali u definitivno novijem i svježijem ruhu s interesantnim idejama. Lažni Svjedok kreiran je po konceptu kvalitetnog, kreativnog i cjenovno prihvatljivog tanjura koji je uvijek baziran na domaćim i pomno odabranim namirnicama.

Bistro&bar u koji ćete se uvijek vraćati

“Ono što je nam je bilo najvažnije je ponuditi svakom gostu domaće namirnice. Surađujemo s domaćim OPG-ovima koji nam dostavljaju perad, jaja, svježe meso, suhomesnate proizvode, voće, povrće, ribu, a divljač nabavljamo u suradnji s Lovačkim društvom iz Garešnice. Vjerujemo u namirnice i ništa ne prepuštamo slučaju, a samim time, vjerujemo da će gosti to i prepoznati”, dodaje vlasnik Lažnog Svjedoka Filip Žaja.

Zanimljiv ambijent odiše izuzetno pozitivnom energijom, a to je moguće osjetiti već pri samom ulasku u bisto. Interesantne zidove su oslikali mladi umjetnici Rudolf Crnko i Nikola Zorotović, što je samom prostoru dalo jednu jedinstvenu urbanu notu i prepoznatljivost.

Ugodna i topla atmosfera objedinjuje četiri koncepta: francusku pekarnicu, bistro, bar i pizzeriju. Cilj upravo takvog koncepta je iznjedrio ideju i želju da gosti u specijalitetima mogu uživati od ranog jutra pa sve do kasne večeri. Francuska pekarnica savršen je izbor za sve one koji prije posla i obaveza žele provesti barem trenutak uživanja u mirisnim pecivima i kavi, a u bistrou će se svaki dan od 10 do 14h moći probati ukusne dnevne ponude i à la carte ponuda koja uključuje hladna i topla predjela te jela s à la carte ponude.

Brunch ponuda upotpunjena je gotovim jelima po izboru chefa kuhinje, a bit će kreirana na tjednoj bazi i uz duboko ‘poštovanje’ prema lokalnim namirnicama. S obzirom da je pizza jedno od najomiljenijih jela na svijetu, u Lažnom Svjedoku je možete probati u raznim oblicima i okusima. Ljubitelji pizze moći će uživati u osam napuljskih pizza nalazi se u stalnoj ponudi. Ako je želite pojesti brzinski i ‘s nogu’ i to je moguće.

Bez obzira na prigodu i vrijeme, u Lažnom Svjedoku svatko može pronaći nešto za sebe. Radi li se o laganom guštanju u vizualno i ukusno kreiranom tanjuru, punom svježih namirnica ili o uživanju u laganim zalogajima u pauzi od posla. Cijeđeni sok, smoothie, kava za van ili topli korasan, savršena je opcija za one koji uvijek negdje žure. Osim ugodnog interijera, pogled na najljepši zagrebački park – Zrinjevac, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Amruševa 1, nova je oaza zanimljivog koncepta, neodoljivih okusa i idealan je gastro bijeg od stvarnosti. Čak i ako je taj bijeg traje kratko, u Lažnom Svjedoku je i više nego uzbudljiv i kvalitetan.

Foto: Danijela Šola Kušec i Lidija Šeatović

Učitati još
Zatvori