U Rijeci je otvoren Langos bar: Nude isključivo langoše, omiljeni mađarski street food
U Rijeci je otvoren Langos bar: Nude isključivo langoše, omiljeni mađarski street food

U Rijeci je otvoren Langos bar: Nude isključivo langoše, omiljeni mađarski street food

Rijeka je nedavno dobila novu gastro adresu s ponudom kakvu nećete naći nigdje drugdje u Hrvatskoj. Naime, na adresi Krešimirova 6A otvorio se mali obiteljski Langos bar koji prvi u Hrvatskoj nudi – langoše.

Langoš je jedno od omiljenih mađarskih street food jela koje je kod nas dosta popularno u Slavoniji i Međimurju. Podsjeća na poderane gaće, no langoš je puno više od slane lepinje pečene u dubokom ulju. Radi se o slasnom i hrskavom tijestu koje je punjeno raznim nadjevima i namazima. Neki kažu da podsjeća na malu pizzu, ali je ipak od nje drugačija.

Prvi langoš street food bar u Hrvatskoj

Posjet Mađarskoj ne može proći bez kušanja langoša, a ako želite uživati u njegovom sočnom okusu, sada možete skoknuti i do Rijeke.

Langos bar nudi svježe, kremaste i hrskave langoše napravljene po obiteljskoj recepturi. Možete ga jesti samog, i to u slatkoj ili slanoj varijanti ili pak u različitim kombinacijama punjenja ili nadjeva. U ponudi tako imaju bijeli langoš s vrhnjem, češnjakom, sirom i vlascem, zeleni langoš s pestom genovese, rikulom, mozzarellom i acetom balsamicom, crveni langoš s vrhnjem, chilijem, kulenom, feta sirom i lukom i turbo langoš punjenim šunkom i sirom. Postoji i slatka verzija langoša s Nutellom, raznim preljevima (čokolada, vanilija, šumsko voće), orasima ili kokosom.

Cijene se kreću između 2,50 eura za prazni langoš do 4 eura koliko ćete morati izdvojiti za crveni, zeleni i turbo langoš.

Langoš crveni
Langoš zeleni
Langoš bijeli
Langoš slatki

Idući put kad se nađete u Rijeci, a zaželite se finih langoša, svratite na adresu Krešimirova 6A. Ako pak živite u Rijeci i poželite langoš u bilo koje doba dana ili večeri, možete ga naručiti i putem Glova.

Foto: Langos bar Facebook

Učitati još
Zatvori