Talijanska la zuppa di latte sve je što nam treba ovog jutra
Talijanska la zuppa di latte sve je što nam treba ovog jutra

Talijanska la zuppa di latte sve je
što nam treba ovog jutra

Nazivaju je receptom iz prošlosti, no talijanska “La zuppa di latte” ili “Zuppa di pane e latte” jedno je od najvećih comfort jela koje mnogi još pamte iz djetinjstva. Toplo mlijeko u koje umačemo natrgane komadiće kruha, ili pak u njega umačemo kekse dok potpuno ne omekšaju, a potom jedemo žlicom, jelo je na koje smo gotovo zaboravili.

Ovaj brz doručak idealan je za spore zimske dane kada bismo se najradije sakrili pod dekicu i gledali filmove cijeli dan. Juha od mlijeka vjerojatno je najbrži mogući doručak za pripremu, a u toplo mlijeko možete dodati i par kapi crne kave ili malo šećera, dok osim kruha i keksa u mlijeko možete ubaciti i panettone ili kolače – posebice ako su se već počeli sušiti pa nisu tako ukusni svježi! Ovaj doručak obožavat će mališani, ali i veliki, a la zuppa di latte ponovno bi mogla postati omiljeno jelo u mnogim domovima.

LA Zuppa di latte
La Zuppa di latte

Priprema

  • Zagrijte svoje omiljeno mlijeko u lončiću. U šalicu ili zdjelicu sa 250-300 ml mlijeka dodajte oko 35 g starog kruha/keksa/kolača (ili sve napravite odokativno)
  • Dok se mlijeko zagrijava, kruh/kolač narežite na kockice i podijelite u šalice
  • Koristite domaći stari kruh, bolje se natopi i savršeno drži mlijeko u sebi – pustite kratko da upije mlijeko, no pazite da ne postane kaša
La Zuppa di latte
la zuppa di latte

Foto: Pexels, Unsplash, iStock

Učitati još
Zatvori