Omiljena slastičarnica s turskim slasticama uskoro se otvara na još jednoj lokaciji

Omiljena slastičarnica s turskim slasticama uskoro se otvara na još jednoj lokaciji

Treći La Turka Shop

Ako volite baklavu, lokum i ostale turske slastice, onda vam je ime La Turka sigurno poznato. Ova specijalizirana turska trgovina i slastičarnica koju je u Petrinjskoj 47 krajem 2019. godine otvorio Tayfun Azakli vrlo je brzo postala omiljena adresa mnogim ljubiteljima turskih slastica.

Svaki dan u slastičarnici bi prodali gotovo sve što imaju u ponudi pa je bilo logično da se počnu širiti. Tako su krajem listopada prošle godine otvorili još jedan shop u Dubravi, na adresi Dankovečka 1a, a uskoro se La Turka otvara na još jednoj lokaciji.

Naime, na Kvaternikovom trgu, preko puta tržnice, primijetili smo da uređuju lokal pa će svi oni kojima centar ili Dubrava nisu usput, na ovoj lokaciji moći uživati u njihovim proizvodima.

Baklave, lokum i ostale turske slastice

La Turka u Zagrebu posluje od 2012. godine, a tih prvih godina bila je fokusirana samo na izvoz. Tayfun, koji je u Zagreb došao zbog ljubavi, ubrzo je shvatio da na tržištu fali ovakvih slatkih specijaliteta pa se odlučio za otvaranje trgovine i slastičarnice.

U ponudi imaju oko 30 različitih vrsta baklava, isto toliko vrsta lokuma, halvu, čokolade, sušeno voće i orašaste plodove poput badema, lješnjaka i oraha, kojih imaju i u karameliziranim opcijama. Baklave i lokum se režu prema želji kupaca i važu, a većinu toga peku i izrađuju u svojoj radnji na Samoborskoj cesti.

Osim prave turske kave, u La Turki možete popiti i njihov tradicionalni crni čaj koji ćete uz baklavu dobiti besplatno ako ju odlučite pojesti u slastičarnici. Sve dok Stožer ne dozvoli ponovno otvaranje ugostiteljskih objekata, La Turkine specijalitete možete naručiti dostavom. Naime, La Turka ima i webshop u kojem ćete pronaći sve što tražite. Dostavljaju po cijeloj Hrvatskoj, a cijene proizvoda, kao i cjenik dostave možete provjeriti ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori