![Blagdanske delicije iz restorana Vinodol u kojima možete uživati kod kuće ili u šetnji gradom](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/12/vinodol.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/12/Domaći-uštipci-i-liptauer-sirni-namaz-s-paprikom-1080x1441.jpg)
Iako u klasičnom Adventu u Zagrebu ove godine zbog aktualne situacije ne možemo uživati, mnogi restorani uveli su posebne adventske ponude i jelovnike s najfinijim blagdanskim jelima koje možete preuzeti za van ili naručiti dostavom. Jedan od njih je i poznata zagrebačka gastro oaza – restoran Vinodol, smješten u samom srcu grada.
Vinodol je mnogima prva destinacija kad su u pitanju tradicionalni specijaliteti kontinentalne i mediteranske kuhinje te iste s ponosom sprema na moderan i jedinstven način. Za svoje bogato kulinarsko iskustvo, profesionalnost i tradiciju više je puta proglašen jednim od najboljih restorana u Hrvatskoj.
Advent i Božić u restoranu Vinodol
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/12/Božićni-kolačići-medenjaci-vanilin-kiflice-čokoladni-raspucanci-keksići-s-brusnicama.jpg)
Kako ovog prosinca ne bismo ostali uskraćeni za njihove blagdanske specijalitete, Vinodol je osmislio adventsku ponudu s jelima koja se mogu osobno preuzeti ili naručiti dostavom. Na adventskom meniju nalaze se blagdanska jela poput domaćih uštipaka s liptauer sirnim namazom s paprikom, hladnog otkoštenog praščića i francuske salate, bunceka u pecivu s dinstanim kupusom i majonezom od hrena, pačjeg burgera s umakom od kuhanog vina, dinstanim crvenim kupusom i matovilcem te domaće teleće kobasice u pecivu sa čipsom od luka i majonezom s dijon senfom.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/12/Hladni-otkošteni-praščić-i-francuska-salata.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/12/Buncek-u-pecivu-s-dinstanim-kupusom-i-majonezom-od-hrena.jpg)
Za Badnjak možete naručiti tradicionalni bakalar s krumpirom na jušno i tako si uštedjeti vrijeme koje biste inače proveli u kuhinji. Zasladiti se možete božićnim kolačićima poput medenjaka, vanilin kiflica, čokoladnih raspucanaca, keksića s brusnicama i nezaobilaznih domaćih fritula.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/12/Domaće-fritule.jpg)
Osim svega navedenog, u ponudi su i jela sa stalne karte, poput Vinodolskih poznatih zagorskih štrukli koji po želji mogu biti zapečeni sa slatkim vrhnjem ili sotirani na maslacu s krušnim mrvicama, soparnika na Vinodolski način, zagrebačkog odreska s policama krumpira, telećeg pečenja i slatke međimurske gibanice.
Ako u šetnji gradom ili u potrazi za božićnim poklonima ogladnite, sva jela možete naručiti na licu mjesta (Teslina 10).
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/12/Domaća-teleća-kobasica-u-pecivu-sa-čipsom-od-luka-i-majonezom-s-dijon-senfom.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/12/Pačji-burger-s-umakom-od-kuhanog-vina-dinstanim-crvenim-kupusom-i-matovilcem.jpg)
Svima nam fali ispijanje kava u kafiću, kao i uživanje u kuhanom vinu na adventskim kućicama. U Vinodolu ih preuzmite za van i zagrijte se dok šećete gradom. Hranu možete i ponijeti kući i u njoj bezbrižno uživati u toplini i sigurnosti svog doma.
Osim na adresi restorana, narudžbe se vrše telefonski na broj 01/4811-427, a ukoliko poželite dostavu, Vinodol pronađite na Woltu.
Foto: Restoran Vinodol