Kuharica s veganskim morskim receptima koju ćete poželjeti u svojoj kolekciji

Udruga Prijatelji životinja objavila je kuharicu Zelena jela za plavo more s 14 veganskih morskih recepata, u sklopu kampanje ‘Poštujmo naše more’ koju su u srpnju 2018. godine pokrenuli u suradnji s međunarodnom organizacijom Eurogroup for Animals, vodećom organizacijom za dobrobit životinja na razini Europske unije.

Morska pašteta, tjestenina s tofuom i povrćem à la tuna, riblji paprikaš bez riba, gljive à la brodet, krumpir à la bakalar, mrkva kao dimljeni losos, tikvica u morskom plaštu, tofu i čips, morski štapići od artičoka, morski burgeri od jackfruita s grahom, sendvič od hladne slanutkove salate à la tuna, pesto, veganski suši i morska pogača à la Komiža recepti su koji će svima pobuditi tek.

Kuharica s ribljim receptima – bez riba

Ana Mihalić, autorica jela i fotografija, u predgovoru navodi da je ova kuharica nastala u želji da nas nadahne da i dalje uživamo u blagodatima mora kroz njegovo bilje, odnosno alge, kao i da mnoga jela možemo jednostavno prilagoditi tako da ne uključuju ribe i ostale živuće stanovnike voda.

Jela u ovoj kuharici temeljena su na zdravom povrću, žitaricama i mahunarkama. Osim navedenih sastojaka u svakom od recepata, glavni sastojci ove kuharice su ljubav prema životu i životinjama, empatija, suosjećanje, etičnost i održivost postojanja.

Kuharicu i recepte s predivnim fotografijama jela koje će privući svakog sladokusca možete pronaći ovdje, a na ovom linku pronađite korisne savjete o zamjenskim sastojcima.

Foto: Pexels

0