

Hrskavi krumpirići prženi s češnjakom, parmezanom i maslacem naša su nova comfort opsesija. Imamo recept
Postoji nešto posebno u kombinaciji krumpira, češnjaka i sira. Jednostavni su sastojci koji zajedno stvaraju neodoljive okuse, teksture i mirise kojima se teško može odoljeti. Iako smo svi navikli na klasične pečene krumpire, ovaj recept ide korak dalje. Sitni krumpirići najprije se kratko prokuhaju u vodi s dodatkom sode bikarbone i temeljca, što im daje savršenu teksturu i nježnu slanost iznutra. Nakon toga dolazimo do najvažnijeg koraka, oblažu se maslacem, začinima i naribanim parmezanom, pa se peku dok izvana ne postanu zlatno hrskavi, a iznutra mekani i sočni.
Rezultat je jelo koje se lako uklopi i kao prilog i kao glavna zvijezda stola. Svaki zalogaj spaja aromu otopljenog maslaca, intenzitet češnjaka i bogatstvo parmezana. Nema puno filozofije ni kompliciranih koraka, samo par sastojaka koji uz malo pažnje pretvaraju običan krumpir u nešto potpuno novo. Upravo zato, ovaj recept je idealan za trenutke kada želite nešto jednostavno, a ipak posebno, nešto što će okupiti sve za stolom i nestati brže nego što ste očekivali.
Hrskavi krumpirići s češnjakom, maslacem i parmezanom
Sastojci:
- 680 g malih krumpira
- 1 žlica sode bikarbone
- 1 žlica pilećeg temeljca u prahu (ili kocka)
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice ulja
- 1,5 žličica češnjaka u prahu
- 1/2 žličice sušenog peršina
- 1/2 žličice talijanske mješavine začina
- 1/4 žličice soli i papra
- 150 g naribanog parmezana
Priprema:
- Krumpire skuhajte cijele u vodi s dodatkom sode bikarbone i temeljca, dok ne omekšaju toliko da vilica lako prolazi kroz njih.
- Ocijedite ih i narežite na komade veličine zalogaja.
- Otopite maslac i pomiješajte ga s uljem, češnjakom u prahu, peršinom, talijanskim začinima, soli i paprom.
- Tom mješavinom prelijte krumpire i dodajte 100 g parmezana pa sve dobro promiješajte.
- Rasporedite krumpire na pleh obložen papirom za pečenje, pospite ih ostatkom parmezana i pecite na 190 °C oko 30–40 minuta, dok ne postanu hrskavi i zlatne boje.