Nije li ovo najljepši kruh koji ste ikada vidjeli?

Nije li ovo najljepši kruh koji
ste ikada vidjeli?

Kruh već odavno nije običan pekarski proizvod. Nekad se pravio od samo tri sastojaka – brašna, soli i vode, i bilo je najvažnije da bude što prije gotov. No posljednjih nekoliko godina počele su se otvarati nove, drugačije, craft pekarnice i mnogi su ljudi ponovno počeli mijesiti kruh kod kuće. Postalo je važno da kruh bude zdraviji, lako probavljiv i nutritivno bogat, a kao odgovor pojavio se sourdough kruh.

Umjetnost na kruhu

Sourdough kruh ćete prepoznati po brojnim rupicama nastalim pažljivom fermentacijom, hrskavoj korici i elastičnoj i prozračnoj sredini, dok je njegova priprema dugotrajna i zahtjeva puno strpljenja, eksperimentiranja i prakse. A ova švedska fotografkinja i stilistica, na čiji smo Instagram profil slučajno naletjeli, od njega radi pravu umjetnost. Linda Ring sourdough kruh mijesi i peče kod kuće, a zatim ga ukrašava ilustracijama pa vam na prvi pogled možda uopće neće biti jasno da je u pitanju – kruh.

Ideja joj je došla sasvim slučajno, kada je svojoj obitelji i prijateljima poželjela ispeći zdravi kruh koji će uz to i jako lijepo izgledati. Najčešće crta lica ili motive iz prirode poput ptica, voća ili životinja. Svoja prava mala umjetnička djela Linda ne prodaje, ali jedan pogled na fotografije možda vas inspirira da se i sami, u svojoj kuhinji, okušate u izradi!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Ring (@lindasofiaring) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori