Jeste li već vidjeli cool etiketu za hrvatsko pivo koju potpisuje naša ilustratorica?

Jeste li već vidjeli cool etiketu za hrvatsko pivo koju potpisuje naša ilustratorica?

Maja Tomljanović

O ilustracijama Maje Tomljanović pisali smo već nekoliko puta kad je s ostalim hrvatskim ilustratorima osmislila razglednice i čestitke, kao i o novim Dilemma Posters koje krase radovi hrvatskih ilustratorica, a ovog puta stoji iza još jednog odlično projekta – etikete za pivu, točnije #krivu pivu iz A most unusual gardena.

Maja kaže kako je sve počelo njezinom suradnjom s Koferom, trgovinom za koju je izrađivala ilustracije za svijeće, kasice, torbe i šalice. Budući da Kofer surađuje s ekipom iz A most unusual gardena, povezali su se međusobno kako bi im Maja napravila naljepnicu s ilustracijom njihove prepoznatljive kućice:

Krajem srpnja, dok sam bila na godišnjem odmoru, javili su mi da bi im trebala etiketa za njihovu #krivu pivu, kraft pivovare Pulfer, koja će se isključivo piti u vrtu ispod njihove kućice. Iako je rok koji su imali bio dosta kratak, a i ja sam baš tad bila na godišnjem, ipak sam odlučila prihvatiti posao jer mi se cijeli projekt činio jako zanimljiv.

Maja Tomljanović

Maja je dobila brief te joj je rečeno da na etiketu treba biti uključena njihova kućica, ali ne u prvom planu te da prikaže gužvu, ljude, zelenilo, stolove, ukratko – dobru atmosferu! Dodaje da nisu imali zahtjeve vezane za paletu boja, već su odluku prepustili Maji.

S obzirom na to da je od samog početka komunikacija bila jasna, odmah sam osjetila pozitivnu vibraciju te sam imala jasnu ideju što crtati i kako krenuti pa je skica jako brzo nastala. Skica je odmah odobrena i ostalo mi je samo obojati ilustraciju, kaže Maja te dodaje da je nakon tog sve bilo spremno za produkciju. Etiketu za #krivu pivu opisuje kao jedan od dražih projekata ove godine jer je ispala u njezinom veselom, jako koloritnom tonu.

Maja Tomljanović

Dečki su imali jasan brief, znali su što žele, a meni je to jako olakšalo posao jer smo se nekako odmah poklopili u startu, zaključuje Maja te najavljuje kako u pripremi ima još nekoliko zanimljivih projekata.

Maja Tomljanović

Foto: PR

Učitati još
Zatvori