Kreperija Le Mika se preselila u Teslinu i postaje francuski bistro

Kreperija Le Mika se preselila u Teslinu
i postaje francuski bistro

Nakon manje od godinu dana na lokaciji u Masarykovoj 19, prva zagrebačka kreperija i galeterija Le Mika, uselila je u novi prostor na mjestu Bistroteke, u Teslinoj 14. Interijer je dodatno dobio na šarmu uz oslik najpoznatijih pariških vizura kao što su Montmartre i Moulin Rouge, a osim palačinki na novoj ćete adresi moći probati još puno finih francuskih jela.

Le Mika bistro & crêperie

Le Mika je svojim gostima nudio tradicionalne francuske crêpes i galettes, sve nastale pod vodstvom francuskog chefa, master crêpiera, Mike Alixa. A sada se ponuda dodatno širi i pretvara Le Miku u francuski bistro. Za doručak će se moći probati klasični francuski kroasani, sendviči i omleti, pa čak i smoothie ili smoothie bowl, dok će vrijeme ručka i večere donijeti specijalitete poput quichea, bœuf Bourguignona, tatarskog bifteka ili patke.

Sve će se bazirati na francuskoj tradiciji, no neće izostati ni crêpes i galettes koje su proslavile mali lokal u Masarykovoj, no u malo kompliciranijoj izvedbi za još bolje upoznavanje s okusima. Primjerice crêpes Suzette koje će flambirati na licu mjesta ili palačinke sa sladoledom spravljenim s tekućim dušikom za mali show pred gostima.

Osim crteža Aleksandre Gavrilović koji su ukrasili ključna mjesta novog bistroa, u prostor restorana se nije previše interveniralo. Kuhinja je zato u potpunosti preuređena i prilagođena novom meniju, što Miku posebno veseli jer sada ima neusporedivo više mjesta za rad na svojim receptima. Kako sam kaže, čim je zakoračio u interijer, osjetio je onaj duh Pariza, blizak svom srcu te je bez previše razmišljanja odlučio da je to to. “Ovo će biti moj komadić Pariza u Zagrebu”, govori.

Komadić Pariza u Zagrebu…

“Nisam planirao otvoriti restoran u Zagrebu, to se samo dogodilo. Prvo s Masarykovom, a sada i s Teslinom. Kako su se prilike otvarale, tako sam ih prihvaćao i naposljetku sam jako zadovoljan postignutim. U Masarykovoj smo ovisili o terasi, što je za ružnog vremena i zimi jako otežavalo rad, no ovdje ćemo se preporoditi s dovoljno sjedećih mjesta i u bistrou i na terasi. Želimo gostima ponuditi da jedu jednostavno, fino i dobro.” komentira Mika koji je jako zadovoljan odazivom i interesom Zagrepčana za njegove crêpes i galettes.

Mika Alix

S doručkom i palačinkama kreću odmah, dok ručak i večera kreću kroz mjesec dana kada sve bude u potpunosti spremno. Veliki šank koji je već stajao u prostoru inspirirao ih je da počnu služiti i koktele, a zadržavaju i opciju za van tako da ćete po svoj sendvič ili palačinku po želji moći svratiti i u prolazu. “Šank je duplo veći od moje kuhinje u Masarykovoj, tako da ćemo u novom prostoru zaista moći isprobavati i nove stvari”, kroz smijeh govori Mika.

Na Facebook stranici pratite sve novosti i ne propustite dašak Francuske u Teslinoj.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori