Kako je izgledala kraljevska vjenčana torta?

Kako je izgledala kraljevska
vjenčana torta?

Gastronomska ponuda vjenčanja godine, princa Harryja i sada već vojvotkinje od Sussexa, Meghan Markle bila je i više nego bogata. Brojni uzvanici uživali su u vrhunskim kraljevskim delicijama. No, svi su se pitali kako će izgledati svadbena torta za koju je bila zadužena Claire Ptak, vlasnica slastičarnice Violet Cake u istočnom Londonu koja nije krila oduševljenje što je upravo njoj povjeren ovaj važan zadatak.

Laka i prozračna torta s okusom proljeća

O torti se pričalo i pisalo više od mjesec dana, a da će odstupiti od tradicije, Meghan i Harry uopće nisu krili. Tradicionalna engleska torta sa suhim voćem tako je zamijenjena lakom, prozračnom i nježnom tortom s okusom proljeća. U središtu pažnje kao kruna gastro ponude kraljevskog vjenčanja našla se torta od limuna obogaćena sokom od bazge s kraljevskih posjeda. U ovoj zanimljivoj poslastici tako se spojila kalifornijska prpošnost, emotivni naboj, budući da je omiljeni slatkiš Dorie Ragland, Meganine majke upravo torta od limuna i kraljevski dodir prostranih britanskih vrtova. Mladenci su danima isprobavali različite varijacije i prijedloge vrhunske slastičarke i na kraju su odlučili svojim gostima ponuditi upravo ovaj okus jer ih je potpuno osvojio. Ova torta je toliko sočna i lagana da su bili sigurni kako će zadovoljiti svačiji ukus.

Krema od maslaca, svježina limuna i aromatičnost bazge

Dodatni dašak aristokracije dao je i zlatni raskošni pladanj, odnosno tron na koji je postavljena torta sastavljena od tri dijela.

Upravo jednostavnost ove torte rezultirala je velikim šarmom zbog kojega je upravo toliko posebna i zbog čega se toliko o torti govori. Ukrašena je švicarskom kremom od maslaca i bjelanjaka, a poseban glamur je postignut dekoracijom od 150 cvjetova, uglavnom bijelih božura i ruža. Sve zajedno ostavilo je dojam visokog stila i profinjenosti.

Claire je sa svojih 6 suradnika izrađivala tortu punih 5 dana u ogromnoj kuhinji Buckinghamske palače.

 

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram, Twitter

Učitati još
Zatvori