Omiljena Korica slavi 5. rođendan uz Korisnu kupovinu

Omiljena Korica slavi 5. rođendan
uz Korisnu kupovinu

Prva zagrebačka majstorska pekara Korica već pet godina osvaja ljubitelje pravog kruha. Croissanti laminirani maslacem s bademima, cimet rolice i cruffini s različitim punjenjima samo su neki od slatkih bestsellera s police. Svi se proizvodi rade ručno, tradicionalnim i autentičnim metodama pripreme, uz korištenje kulture divljeg kvasca starije od 40 godina. Kako bi osigurali bogatstvo okusa i teksture, tijesto prije pečenja provodi i do 48 sati fermentirajući i razvijajući se.

Nakon prvog lokala u Preradovićevoj 39, otvorili su još dvije podružnice, u Martićevoj 19 (lipanj 2020.)  i Deželićevoj 36 (svibanj 2021.) i time postali prvi domaći artisan lanac. 

„Korica raste jer ima još puno toga za dati. Jedna mala promjena potiče drugu, više promjena osvježi ulicu, kvart, jednog dana i grad po grad. Kao delikatesni lanac svojom pojavom dižemo kvalitetu života u susjedstvu, možda kome otvorimo i novi horizont, a bude li sreće nekome možemo poslužiti i kao inspiracija za vlastitu promjenu“, kaže nam vlasnica.

Uz to što sama raste, Korica pomaže i drugima da rastu kroz Korisnu kupovinu, dobrotvornu akciju kreiranu u suradnji s Djelovanjem. U predblagdanskom razdoblju donira 1kn od svakog kupljenog baguettea u dobrotvorne svrhe, a ovim konceptom pruža priliku i svima vama da se uključite. Prve godine prikupljeno je 10,000kn za Udrugu Krijesnica, a prošle 12,000kn za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra.

„Treću po redu Korisnu kupovinu organiziramo za Zakladu Solidana, zakladu za ljudska prava i solidarnost. O namjeni sredstava ćemo otkriti više kroz nadolazeći period. Ovogodišnju Korisnu kupovinu spojili smo s petim rođendanom i uz koncept doniranja u dobrotvorne svrhe darujemo i naše kupce i pratitelje s 20 poklon bonova od 200kn.“  

Što dodati? Pridružite se slavlju pet godina ove lijepe i fine zagrebačke priče kroz plemenitu Korisnu kupovinu kojom će se slavljenički duh prenijeti dalje. I da, zapratite Koricu na Instagramu, ne želite propustiti niti jednu od 20 prilika za osvojiti poklon bon.

Foto: Korica

Učitati još
Zatvori