Naša omiljena jesenska pita vratila se u Koricu
Naša omiljena jesenska pita vratila se u Koricu

Naša omiljena jesenska pita
vratila se u Koricu

Kraljica jeseni u kulinarstvu je svakako bundeva, a ovih dana u posebnom je fokusu zbog današnjeg Halloween-a. Bundeve su svuda oko nas – i u tanjuru i kao dekoracija. Na to se uopće ne bunimo. Samo postavljamo pitanje: što volimo više od juhe od buće? Odgovor je jasan – pitu od bundeve! Ova jesenska poslastica vratila se u našu omiljenu zagrebačku pekarnicu Koricu. Vijest da se pita od bundeve vratila u Koricu nije nam nikako promaknula jer je Korica ovu vijest objavila na svom Instagram profilu.

Pita od bundeve – naš jesenski favorit

Sezonu bundeva odlučili su najaviti u Korici uz vijest da se u ponudu vraća njihova poznata pita od bundeve. Hrskava podloga od prhkog tijesta i nadjev od bundeve glavni su akteri Koricine jesenske pite. Završni kremasti sloj od mascarponea i svježe popržene bućine koštice krase vrh pite koja izgleda božanstveno. Što reći nego – za prste polizati!

 

Foto: Korica
Foto: Korica

Korica je već godinama jedan od prvih odabira kada je riječ o kruhu. Uz to, croissant s bademima, rolica s cimetom i cruffini s različitim dekadentnim punjenjima samo su neki od bestsellera iz njihove ponude. Tajna njihovih proizvoda je u tradicionalnom, ručnom radu uz korištenje kulture divljeg kvasca starije od 40 godina. Ljubitelji Korice svakako će se vratiti po još jednu šnitu pite od bundeve, a oni kojima je možda to do sada promaknulo, sada je pravo vrijeme da probaju.

Mi danas idemo po svoju dozu slatkoga u Koricu! Ako ste se i vi već uputili, svoju pitu od bundeve možete pronaći u Korici na adresama: Preradovićeva 39, Martićeva 19 i Deželićeva 39.

Foto: Korica

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori