Ekskluzivna i limitirana serija boutique vina KORIA oduševiti će svakoga

Ekskluzivna i limitirana serija boutique
vina KORIA oduševiti će svakoga

Pod zaštitom šumskih sklopova južnih obronaka Krndije, najstarijeg hrvatskog gorja, na 280 m nadmorske visine, nalazi se vinogradarski položaj Korija s kojeg dolaze ekskluzivne linije, premium vina vinarije KUTJEVO. Na spomenutom položaju zasađene su sorte graševina, cabernet sauvignon i pinot crni, a vina koja su proizvedena u izrazito limitiranim serijama otkrivaju potpuno novi stil i nadahnut pristup u samoj proizvodnji vrhunskih vina.

Etikete KORIA Macerirana Graševina i cuvée KORIA Cabernet sauvignon i Pinot crni su s netom spomenutog vinogradarskog položaja. Obje etikete dolaze iz berbe 2017. i predstavljaju ostvarenje osobne vizije gospodina Envera Moralića, vlasnika KUTJEVA d.d., koji je i idejni tvorac konverzije vinograda, sadnje odabranih sorti, vjerujući u snagu i potencijal koji mikro-lokacija Korija posjeduje, a koji će se, nesumnjivo, osjetiti i u samom vinu. Boutique vina poput limitiranih serija KORIA plod su vizije, bogatstva i različitosti kutjevačkog terroira, znanja i truda, a svedena su na kvalitetu te zaslužuju posebnu pažnju kako ljubitelja vina, tako i stručne javnosti.

KORIA – vina koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Na brojne upite pomno odabranih pojedinaca koji su uspjeli kušati nova vina, glavni enolog vinarije Kutjevo, ne otkriva previše kako je tekao sam proces proizvodnje macerirane graševine, odnosno kupažiranja sorti koje su se donedavno smatrale nespojivima, cabernet sauvignon i pinot crni.

„Sama maceracija i fermentacija odvijale su se u razdoblju od tri tjedna, a nakon dugogodišnjeg odležavanja u bačvama od 1500 do 3000 litara, dobili smo najbolje iz oba svijeta. Moćnost cabernea, tanine i sortne karakteristike crnog bobičastog voća sa suptilnošću i elegancijom te zemljanim tonovima trešnje koja predstavlja sortnu karakteristiku pinota. Po pitanju macerirane graševine, poznato je kako smo vinarija koja proizvodi stilski najveći broj različitih vina od navedene sorte. Niti jedna vinarija u regiji, a samim time niti u svijetu, nije kadra tržištu ponuditi pjenušac, svježe vino poput brenda Vrhunske Graševine, odležanije i kompleksnije poput platinum nagrađene Graševine de Gotho, sve vrste predikatnih i ledenih berbi te arhivskih vina od sorte graševina. Dakle, nudimo uvid u sve stilske različitosti i nevjerojatne potencijale sorte koja je profilirala kutjevačko vinogorje i proslavila ga diljem svijeta. Logičan slijed je bio da se upustimo u proizvodnju maceriranih graševina, imajući na umu kako će graševina linije KORIA, već u samome startu, biti bitno drugačija od onoga na što su naviknuti ljubitelji klasičnih, svježijih vina.

Kako u mirisu, tako i u okusu vina linije KORIA kompleksna su, karakterna i slojevita s dugim retrookusom, a kao takva, izvrstan pratitelj odabranim, sofisticiranim jelima. Vina koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i koja za uživanje traže odabrano društvo, poseban trenutak i vrhunsku gastronomsku pratnju. Više informacija o limitiranoj seriji boutique vina linije KORIA, možete pronaći na web stranici vinarije KUTJEVO. 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori