Ne tako tipična splitska konoba koju morate posjetiti

Ne tako tipična splitska konoba
koju morate posjetiti

@konobamatejuska

U Split su, baš kao i svake godine u ovo vrijeme već počeli stizati lokalni i strani turisti. Kako se i ljetna sezona godišnjih odmora bliži, mnogi su svoje mjesto u hladovini uz more već rezervirali. Osim kupanja, sunčanja i dobre zabave u kojoj Split prednjači – gastronomska karta upotpunjena je dobro poznatom konobom, ali u novom ruhu. Konoba Matejuška nalazi se u prizemlju stare kamene kuće iz 19. stoljeća točno u povijesnom dijelu grada koji je unatoč razvoju sačuvao svoju izvornost i tradiciju. Ako se nađete u blizini i tražite autentično mjesto s izvrsnom hranom, konoba Matejuška neće vas razočarati.

Splitska konoba Matejuška u novom ruhu

@konobamatejuska

Prostor je ove godine nakon dugo planiranja i ulaganja dobio novo ruho i jedan moderni twist te je čvrsto zauzeo svoju visoku poziciju na gastronomskoj karti. Pažnja se posvećivala čak i najmanjim detaljima, te je osoblje prije početka sezone prošlo kroz edukacije. O cijelom konceptu vlasnik Edi Gudelj, otkrio nam je neke informacije koje cijeloj priči dodaju topli, osobni štih.

Konoba Matejuška je proizašla iz očeve vizije, te ujedinjuje cijelu obitelj. Mama, brat i sestre sudjeluju u nabavi, PR-u, u svakidašnjem poslu i radu, iako najviše vrijeme vole provesti u degustaciji. Težimo k tome da budemo bolji, da napredujemo iz dana u dan, te da budemo drugačiji, a to najviše dugujemo našem kuharu Luki koji ove zime ide na edukaciju u Michelinove restorane  i svom predanom osoblju koje stoji iza ove priče.

@konobamatejuska

Ovdje se spajaju dva svijeta; moderno i tradicionalno, jednostavno i kompleksno, ali autentičnosti i posebnosti pridaje se posebna pažnja. Meni i vinska karta nisu tipične za konvencionalnu konobu. Selekciju vina slagao je voditelj splitskog restorana s Michelinovom preporukom i iako nemaju kućno vino, u ponudi se nalazi preko 20 sorti koje možete probati i na čaše. Sva vina su hrvatska osim šampanjaca i 2 slovenska pjenušca. Od ove godine konoba Matejuška svojim posjetiteljima nudi i degustacijski meni sa šest slijedova, dok je à la carte jelovnik svakodnevno promjenjiv.

Gastronomski raj kroz autentičan ambijent

@konobamatejuska

Na meniju se nalazi cijela selekcija pomno odabranih jela, no svakoga puta neće vas dočekati isti okus. Naime, steak ribe nekad zna biti file lubina, nekad file gofa, nekad file morskog pasa. Slično je i s mesnim varijantama pa ako naručite govedinu nekad dobijete biftek, nekad ramstek. Tako je i kod teletine gdje se izmjenjuju teleći obraz i otkoštena teleća rebra. Prilozi ovise o onome što se taj dan kupilo na tržnici kroz dvadesetak ostalih jela koja se svakodnevno mijenjaju. Konoba Matejuška kvalitetu i svježinu namirnica tako stavlja prije svega ostalog, a svima onima koji dolaze uživati u dobroj hrani, pruža nezaboravno i nikada jednolično iskustvo.

@konobamatejuska
@konobamatejuska

Foto: Konoba Matejuška, Instagram (@konobamatejuska)

Učitati još
Zatvori