

Koncept bar na Tkalči u kratkom je vremenu od otvorenja postao jedno od najkul mjesta za izlaske u Zagrebu. Ovdje se vikendom podrazumijevaju DJ-i, vesela, opuštena atmosfera i druženja koja se lako produže do sitnih sati. Koncept je jedan od lokala u kojem se osjećate jednako dobro kada dođete na afterwork piće, kao i kada dođete u večernji izlazak.
No, dvojac koji stoji iza Koncept bara, Andro Babić i Matija Sindičić, ne staje na tome – ovih je dana njihov bar postao i destinacija za sve gurmane. U cjelodnevnu ponudu uveli su pizzete, i to ne bilo kakve. Riječ je o “funky pizzetama” koje potpisuje Luka Sopta, chef i osnivač brenda Špatula, poznat po svom kreativnom pristupu i igri s okusima.

Funky pizzete u kombinacijama kakve još niste probali
Ono što nam se na prvu svidjelo jest da ponuda nije prevelika, cijene su pristupačne, a kombinacije su nas uspjele jako zainteresirati. U ponudi je 5 pizzeta, a na stol dolaze narezane na male komade, predviđene za dijeljenje uz piće.

Svaka pizzeta ima svoj karakter i ime koje savršeno opisuje vibru cijelog koncepta; od Funky One-Legged Swinea s rajčica umakom, mozzarellom, pršutom, špinatom i maslinovim uljem s češnjakom, preko Groovy Mortadella Madness varijante s mortadelom,mozzarellom, maslinovim uljem s bosiljkom i bademima, pa sve do Quirky Smoked Trout pizzete u kojoj se dimljena pastrva spaja s pikantnim mangom, špinatom i orašastom notom.
Tu je i Slick Buffalina s bufalinom i špinatom, a najjednostavnija, ali jednako zavodljiva Garlic Rhapsody kombinira mozzarellu, maslac, maslinovo ulje s češnjakom i svježi vlasac. Sve pizze osim Garlic Rhapsody, koja stoji četiri eura, dostupne su po cijeni od osam eura.




Fermentacija i kvalitetni sastojci
Priprema pizzeta jednako je zanimljiva kao i sastav – naime, Sopta ih do 70 % sprema unaprijed, a zatim se završavaju pečenjem i dodavanjem svježih sastojaka, domaćih umaka i aromatiziranih ulja na licu mjesta. Rezultat je savršeno balansirana pizzeta koja izgleda i miriše toliko dobro da smo, priznajemo, ostali pomalo iznenađeni.
Tajna njihove lakoće krije se u fermentiranom tijestu koje se radi od kombinacije pšeničnog i pirovog brašna; nakon fermentacije ono postaje iznutra mekano, prozračno, sa savršeno hrskavom koricom. Okusi su neočekivani i razigrani, ali istovremeno jednostavni i skladni. Ponavljamo, funky pizzete stvorene su za shareanje u dobrom društvu, uz primjerice koktel, pivo, svježi sok ili domaći ledeni čaj.


Kolači i snackovi
Osim pizzeta, u ponudi su sada i slastice koje jednako dobro funkcioniraju uz kavu kao i nakon obroka. Banana bread i carrot cake rađeni su bez dodanog šećera, zaslađeni isključivo datuljama, a njihova sočnost i prirodna slatkoća čine ih savršenim desertom za cijeli dan. Tu su još i superfood barovi, sirovi i veganski, također bez dodanog šećera, a za grickanje uz piće možete naručiti i kikiriki.
Koncept bar na Tkalči još je jednom potvrdio da zna kako spojiti zabavu i dobar koncept, a ulazak u gastro priču razlog je više da postane nezaobilazna adresa u svakodnevnim planovima Zagrepčana.







Dodatne informacije
Adresa: Ulica Ivana Tkalčića 63, 10000 Zagreb
Radno vrijeme: ned-čet 8:00-0:00, pet i sub 8:00-02:00
Instagram: Koncept Bar
Foto: Martina Movrić