Kvartovska priča: U Landsky bar na Ljubljanici stiže jedan od najpoznatijih miksologa na svijetu
Kvartovska priča: U Landsky bar na Ljubljanici stiže jedan od najpoznatijih miksologa na svijetu

Kvartovska priča: U Landsky bar na Ljubljanici stiže jedan od najpoznatijih miksologa na svijetu

Landsky Bar otvoren je prije tri godine na Remizi, a inspiriran je prvom ZET-ovom kondukterkom Paulom Landsky po kojoj je i dobio ime. Prostor je uređen u modernom stilu s retro elementima, a detaljima u interijeru oživljena je povijest Zagrebačkog električnog tramvaja. Šank koji je obložen tramvajskim zavojnicama, stara tramvajska vrata na zidovima i stare ulične svjetiljke na stropu samo su neki od detalja koji će vas oduševiti u ovom genijalnom prostoru.

Vizija Landsky bara bila je napraviti mjesto s vrhunskom uslugom te uređenjem i ponudom pića kakva se viđa samo u centru grada, ali zadržati toplu dobrosusjedsku atmosferu kakvu većinom imaju samo kvartovski kafići. Nakon što je nedavno proslavio tri uspješne godine, možemo reći da je u tome i uspio.

Landsky Bar preuzima jedan od najpoznatijih miksologa 21. stoljeća

A ovog vikenda, točnije u subotu, Landsky Bar preuzima Nico de Soto. Vlasnik restorana i barova Danico, Paris i Mace, New York te jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih miksologa 21. stoljeća, prvi put u Hrvatskoj će preuzeti bar na jednu večer.

Nico de Soto je ime koje ne treba posebno predstavljati svakom ugostitelju ili entuzijastu koji je imalo upoznat sa svjetskom scenom miksologije, budući da je od početka karijere osvojio apsolutno svaku nagradu i priznanje koje postoji, a najčešće upravo za najbolju i najkreativniju koktel kartu.

Kompleksnost i stručnost koja se krije iza njegovih, izgledom jednostavnih pića, je inspirativna i pokretačka sila novih generacija miksologa već više od 10 godina. U ovom premijernom dolasku u Zagreb, de Soto će na gostovanju u Landsky baru prezentirati i posluživati pića iz svojih gore spomenutnih restorana i barova koji su redovito viđeni i na najprestižnijoj listi barova na svijetu Worlds 50 Best Bars.

Važan vikend za hrvatsku barsku scenu

Dan prije samog gostovanja Nico de Soto će održati i masterclass gdje će sudionici iz prve ruke moći vidjeti i naučiti koji su sve faktori koji utječu na uvrštavanje na tako elitnu listu te koje tehnike koristi, a provjereno znamo da bi najpoznatijim kuharima iz Michellin* restorana zadali glavobolju.

Slijedi nam izuzetno važan vikend za hrvatsku barsku scenu koja ima mnogo toga za pokazati na internacionalnom tržištu. Ovim novim pothvatom se Landsky zaista želi postaviti kao jedan od predvodnika barske industrije u Hrvatskoj i regiji, a svakodnevno pun bar pokazuje da prema kvalitetnom konceptu i modernim pristupom ugostiteljsvu ima jako puno interesa i izvan samog centra grada.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori