Koktel s mirisom jeseni za after work opuštanje

Iako profinjenost bourbona odlično pristaje brojnim koktelima u koje se miješaju ukusni i primamljivi dodaci idealni za bilo koje doba godine, upravo je rujan koji je pred nama proglašen mjesecom bourbona. Naime, Sjedinjene Američke Države koje su i domovina ovog žestokog pića još od 2007. godine svakog rujna slave bourbon kao simbol američkog izvornog duha. Ono što ga razlikuje od viskija je kukuruz u njegovom sastavu, a nastao je gotovo identičnim procesom fermentacije kao i penicilin. Stoga, zanimljiva je činjenica iz povijesti kako se u vrijeme prohibicije bourbon mogao prodavati, odnosno kupiti uz liječnički recept. Danas, jedan od najpoznatijih bourbona koji je istaknut na tržištu popularni je Jack Daniel’s.

Stoljeća proizvodnje ovog žestokog pića interesantnog okusa kojeg su obožavali ljudi iz visokog društva, političari i pjesnici, najbolje će najaviti jesen koja nam polako kuca na vrata.

Kraj radnog tjedna uvijek je u znaku posebnih afterwork rituala koji nam pomažu prevladati stres radnog tjedna i uvesti nas u opuštajuću zen atmosferu vikenda. Stoga ukoliko razmišljate kako zaokružiti radni dan koji se polako primiče kraju, natopite zalazak sunca ugodnim razgovorom s čašom koktela kojega će bourbon naglasiti svojim šarmom. Pokušajte u ovo piće umiješati malo kupina da i dalje miriše na ljeto, ubacite kadulju i uživajte u ovoj rapsodiji okusa i mirisa.

Recept za koktel s bourbonom

  • bourbon
  • limun
  • tonic
  • kadulja
  • kupine
  • led

Stavite nekoliko kupina i nekoliko listova svježe kadulje u čašu. Dodajte malo meda po ukusu i začinite žličicom soka od limuna. Dobro promiješajte da kupine puste svoj prirodni sok. Dodajte bourbon, nekoliko kockica leda i malo tonika. Uživajte u osvježenju koje će vam dan učiniti boljim.

 

 

0