Otkrijte top mjesta u Splitu s najboljom ponudom koktela
Otkrijte top mjesta u Splitu s najboljom ponudom koktela

Otkrijte top mjesta u Splitu s
najboljom ponudom koktela

Ljeto je počelo i već smo mislima na godišnjim odmorima na omiljenim lokacijama. Ljeti volimo putovati po Hrvatskoj, osobito bismo izdvojili otoke, ali i određene gradove. Grad, koji je već dugi niz godina većini na top travel listi je Split. Iako je prije bio isključivo tranzitni grad i usputna stanica prije odlaska na otoke, posljednjih pet godina je postao IT ljetna lokacija. Gastro ponuda grada Splita je itekako na nivou, a osim toga skrivena povijesna mjesta i stara palača su razlozi zbog kojih uvijek vrijedi doći. Grad je prepun autentičnih i unikatnih lokala u kojima možete osjetiti istinski splitski vibe i uživati u vrhunskoj ponudi. Osobito bismo istaknuli koktel bar kao koncept koji u Splitu ponudom konkurira najboljim barovima Europe, pa krenimo redom.

KaKantun – Specialty coffee & Gin bar

KaKantun je jedinstveno mjesto koje se smjestilo u staroj jezgri grada, točnije getu u Ulici Dujma Vuškovića. Kultna lokacija na kojoj možete osjetiti lokalni duh grada omeđen starim zidinama. Poseban je osjećaj boraviti na mjestu koje se nalazi u staroj palači. Spoj tradicionalnog i modernog je modus operandi ovog coffee i koktel bara. U ponudi imaju specialty kavu za dnevni đir, a za večernji signature koktele s najboljom ponudom pića. Naglasak je na craft hrvatskim proizvodima i u ovom baru možete kušati neke od najboljih domaćih pića na barskoj sceni. Topla preporuka za sve koji vole nešto neobičnija i unikatnija mjesta.

Galerija Food & Bar

Mjesto koje je također smješteno u getu u staroj jezgri i posluje već dugi niz godina. Osim lokalne atmosfere, ovo mjesto krasi gastro ponuda koja će oduševiti nepce najzahtjevnijih gostiju. U pauzi od šetnje gradom, možete se osvježiti finim koktelima koji imaju priču. Galerija ima prekrasnu terasu omeđenu zidinama na kojoj ćete istovremeno jesti, piti i gledati u povijest staru dvije tisuće godina. Preporuka za one koji žele ići na provjerena mjesta gdje se pazi na kvalitetu i brine o svakom gostu.

Bokamorra Pizzaurant & Cocktails

Jedinstveno mjesto koje je uvelo koncept napolitanskih pizza i koktela. Prije ovog cool mjesta živjeli smo u zabludi kako se uz pizzu pije pivo, no Bokamorra sa svojim koncept je razbila sve predrasude. Veliki prostor u blizini zapadne obale, koji nas interijerom vodi u neke od najboljih lokala europskih metropola je nezaobilazna splitska destinacija. Odlične pizze s još boljim koktelima zadovoljit će i najizbirljivije goste, a boravak u ovakvom interijeru vam podariti nezaboravno iskustvo.

Bar Sistema

Kada pričamo o koktel barovima, onda je ovo relativno novo mjesto pun pogodak. Možemo ga nazvati laboratorijem najboljih koktela koji se pripravljaju prema unikatnim recepturama. Malo mjesto koje je interijerom dovedeno do savršenstva podsjeća na barove New Yorka gdje razni poslovnjaci njeguju after work drink rituale. Bar se smjestio iza kultnog kluba Central, a ponudom stoji uz bok najboljim svjetskim barovima. S obzirom na to kako je ovo isključivo koktel bar, radno vrijeme mu je od 17 h.

Noor Bar

Riječ je o baru sličnog koncepta kao i Sistema. Mali koktel bar u staroj jezgri Splita s jedinstvenom ponudom. Mjesto koje diše moderan Split, ali na tradicionalnoj lokaciji je neobilazna ruta ako želite uživati u vrhunskom piću. Praktički je spojena s restoranom Mazzgoon koji je od istih vlasnika pa u tom smislu možete istovremeno uživati u vrhunskim jelima i koktelima. Lokacija je vrlo brzu popularne ‘ure’ i pruža jedinstven koncept sjedenja na starim stepenicama i uživanja u nekim od najboljim mikseva koje će barmen pripremiti samo za vas.

Učitati još
Zatvori