Knjiga o Istri: recepti i priče skrivenih kutaka Italije, Hrvatske i Slovenije

Knjiga o Istri: recepti i priče skrivenih
kutaka Italije, Hrvatske i Slovenije

Jedna od najljepših destinacija na svijetu, Istra, globalno je poznata po svojim prirodnim i kulturnim ljepotama ali i vrhunskim namirnicama i gastronomskim bogatstvima. Prekrasna knjiga pod imenom Istra: recepti i priče skrivenog srca Italije, Slovenije i Hrvatske, treća je kuharica autorice Paole Bacchia. Paola je Australka talijanskih korijena. Svoju ljubav prema talijanskoj kuhinji s pratiteljima dijeli na Instagram profilu te na istoimenom blogu Italy on my mind još od 2011. godine.

Istra: priče i recepti

Ova je knjiga zapis tradicija, kultura i isječaka iz života Paoline obitelji. Zbirka recepata, fotografija i priča iz njenog djetinjstva, iz prošlosti cijele regije te obitelji i prijatelja koji i dan danas žive u Istri. Sjećanja na hranu često su poveznica s nekim ljudima, mjestima, događajima i osjećajima. Upravo je to bio Paolin motiv za napisati ovu knjigu te podijeliti svoje priče i uspomene, u nadi da će nadahnuti druge da učine isto. Njezin je otac bio iz Istre, kao i generacije prije njega, a baka i djed živjeli su u Puli.

Među receptima za gulaše, tjestenine, okruglice od griza, keksiće i savijače, nalaze se i priče autora pojedinih recepata. Autori su pretežito Talijani koji su živjeli ili još uvijek žive u Istri. Knjiga sadrži 10 kratkih priča te 80 recepata od kojih su se mnogi generacijama kuhali i jeli u Paolinoj obitelji.

Knjigu možete naručiti na stranici Berylune.

Foto: Berylune

Učitati još
Zatvori