Ljeto nije ljeto bez King sladoleda – isprobali smo ih sve i ovo su naši favoriti

Ljeto nije ljeto bez King sladoleda – isprobali smo ih sve i ovo su naši favoriti

Iako s najvećim intenzitetom u ljetnim mjesecima, sezona sladoleda zapravo traje cijelu godinu. Možda u najdražem štapiću nećemo uživati na otvorenom, ali sigurni smo da doma uvijek skrivate nešto u škrinji.

U posljednjih par godina imali smo priliku upoznati neke nove brendove sladoleda koji su stigli na tržište, no klasik je klasik, a to su Ledo sladoledi, prepoznatljivi po svojim brojnim vrstama među kojima se kao premium sladoled svakako ističe King. Ako ste ikad predano isprobavali sladolede po svjetskim škrinjama, onda sigurno znate zašto ćete uvijek posegnuti za Kingom – jer omjer veličine, kvalitete sastojaka, zanimljivih aroma i okusa te cijene zaista baš i nema premca, čak i kad se usporedi s najjačima.

King Panna Cotta i King Caramel Adventure

King sladoled biramo od 1995. godine

A znate li da se s King sladoledima družimo već 23 godine? Nevjerojatno, ali istinito, jer kao da je bilo jučer kad je prvi King Classic došao u sladoledne škrinje 1995. i osvojio srca mnogih. Kombinacija sladoleda od vanilije s hrskavim preljevom od čokolade u danas prepoznatljivom King formatu nije još bila viđena te je oduševila obožavatelje slatkog. Ubrzo nakon, 1996. godine, na tržište su stigla još tri nova okusa (bijeli, badem i tamni) u skladu sa svjetskim trendovima, a brend otada nije stao.

King sladoled je definitivno otišao tamo gdje ni jedan sladoled prije njega nije bio. Kroz više od dva desetljeća na sceni lansirali su desetke novih okusa – prisjetite se samo King Truffles, King Cookies, King Extra Amadeus (koji je proglašen najinovativnijim sladoledom 2010.!) ili King Extra 7 Secrets s višnjom te King Love s jagodom za kojima mnogi još uvijek žale.

King Double

Od brojnih okusa su se u škrinjama zadržali samo bestselleri te jedan specijalni ovosezonski dodatak velikoj sladolednoj obitelji: King Classic, King Double, King Kokos, King Extra Panna Cotta Malina, King Chocolate Obsession, King Caramel Adventure, King Peanut Perfection i King Experience. Ljeto 2018. ostat će zapamćeno po osam okusa, a mi smo ih sve isprobali jednog vrućeg dana na gradskom asfaltu.

King Peanut Perfection

King za klasičare

U ovoj lepezi okusa uopće niti ne sumnjamo da će svatko pronaći nešto za sebe. Koliko smo mi unutar redakcije različite, toliko zastupamo i široku publiku. Recimo da se osam okusa može podijeliti na dvije grupe: klasike i inovativne kombinacije okusa, grupe koje su prikladne za različita raspoloženja i dane.

King Classic

Klasici kao što su King Classic i King Kokos zaista ostaju vječni – belgijska mliječna čokolada, najfinija vanilija i u slučaju Kinga Kokos, dodatak kokosa, uvijek se mogu naći na meniju. Bijela čokolada, panna cotta i malina nježnija su kombinacija za ljubitelje prozračnijih okusa i voćnih aroma u Kingu Extra Panna Cotta, a prava avantura počinje s Kingom Double. Za dvostruko veći užitak, vaniliju, čokoladu, nugat i dvostruki čokoladni preljev, biraju znalci.

U ovoj grupi sladoleda prednost je odnio Kokos sa svojim okusom koji podsjeća na ljeto, a ipak je dovoljno lagan i klasičan da smo ga uvijek spremni kupiti.

King Kokos

King za avanturiste

No to je tek početak jer sljedeća četiri sladoleda zaista utažuju glad za slatkim. Kao kad na sladolednom štandu iskombinirate svoje omiljene okuse pa im dodate preljev i posip, tako King Experience, King Choco Obsession, King Peanut Perfection i King Caramel Adventure na jednom štapiću imaju sve što bi mogli poželjeti. King Experience je najnoviji sladoled, predstavljen za ljeto 2018. i donosi okuse pistacije, lješnjaka s punjenjem od pistacije i preljevom od čokolade.

King Experience

King Choco Obsession predstavljen je na 20. obljetnicu Kinga te već tri godine ne izlazi iz škrinja i naših srca. Ima sve – čokoladu, vaniliju, punjenje od čokolade, trostruki preljev i crispy posip. King Peanut Perfection je raj za fanove kikirikija jer mu je baza sladoled od kikiriki maslaca s komadićima kikirikija, a preliven je čokoladom s dodatkom kikirikija. Ako pak preferirate bijelu čokoladu te kombinaciju slatko-slano, onda je tu King Caramel Adventure s bijelom čokoladom, slanom karamelom i komadićima badema.

Bitka se vodila između Kinga Experience jer su ljubitelji kombinacije lješnjaka i pistacije zaista glasni te Kinga Choco Obsession čiji okusi se savršeno stapaju kada želite sve odjednom i želite to sada. No koji god King prema svom guštu odaberete, nema šanse da pogriješite!

King Choco Obsession

Foto: Dijana Ljubanović

Učitati još
Zatvori