Kebab – omiljena street food delicija lako se sprema i kod kuće

Street food omiljena je hrana kojoj mnogi teško odolijevaju, a apsolutni kralj među delicijama s ulice definitivno je kebab. Slojevi mesa koji se sijeku mačetom i intenzivan miris koji se širi dok se priprema ova tako jednostavna, a toliko ukusna hrana teško se zaobilaze.

Čar putovanja upravo je u isprobavanju specijaliteta s okusima i mirisima destinacija koje osvajaju svojim šarmom, a upravo je kebab pronašao put do okusnih pupoljaka mnogih foddiesa diljem svijeta. Ljute i blage kombinacije povrća, mesa i umaka uklopljenih u ukusna tijesta prava su strast svakog hedonista.

Hrana Bliskog Istoka posebno je atraktivna zbog punoće okusa, miješanja različitih kombinacija umaka, mesa, salata, začina i kruščića koje volimo jesti čak i onda kada nismo gladni. Uživanje u tim okusima pravi je mali gastro festival koji nakon svakog zalogaja popravlja raspoloženje i vraća energiju.

Kako bismo doveli dašak Orijenta u svoj dom i uživali u omiljenom  kebabu i u svom domu, pronašli smo recept koji će zadovoljiti apetit čak i najzahtjevtijih gurmana.

Recept za home made kebab

  • 400 g junetine (meso buta)
  • zelena salata
  • 3 rajčice
  • 1 glavica luka
  • 4 lepinje
  • 100 g sira (gouda ili edamer)
  • majoneza (po ukusu)
  • kiselo vrhnje
  • malo kečapa
  • čili
  • sol
  • papar
  • svježi sir

Objavu dijeli Local Haven (@localhaven)

Kako bi meso bilo mekano i sočno večer prije pripreme kebaba narežite ga na tanke trakicei pripremite marinadu od ulja, soli, papra, crvene paprike, čilija i luka i ostavite u hladnjaku tijekom noći. Sljedeći dan ispržite meso na malo ulja. Pripazite da temperatura ne bude prejaka kako bi meso zadržalo mekoću i kako bi se dovoljno ispeklo i s vanjske i unutarnje strane. Operite salatu, luk i rajčicu i narežite na način koji najviše volite. Uz to naribajte i sir. Lepinje razrežite i lagano prepržite kako bi bile hrskave i tople. Pomiješajte majonezu i kečap i s tom mješavinom premažite unutrašnjost lepinje. Dodajte povrće, meso, sve pospite sirom i poklopite drugim dijelom lepinje. Za dodatnu svježinu smjesu unutar lepinje pospite svježim sirom.

Foto: Instagram, Unsplash

0