Prvi smo zavirili u novootvoreni specialty coffee shop u Zadru
Prvi smo zavirili u novootvoreni specialty coffee shop u Zadru

Prvi smo zavirili u novootvoreni
specialty coffee shop u Zadru

Kada govorimo o gastro trendovima, možemo zaključiti kako se posljednjih par godina vidno podignula hrvatska gastro scena. No, to se ne odnosi samo na hranu nego i piće, a osobito kavu. Iako su Hrvati poznate kavopije, ali klasične ‘turske’ kave ili talijanskog espressa, malo po malo specialty coffee scena počela je osvajati ove prostore. Među prvim pionirima specialty kave je bio upravo D16 specialty coffee shop. Prva lokacija im je otvorena u strogom centru grada Splita, preciznije getu u vrijeme kada Splićani nisu znali ni što je specialty, a danas broje tri shopa, veliku pržionu i ne nazire im se kraj.

kava
kava
kava

Kava kao umjetnost u kojoj možete uživati

 

Kava je napitak koji ima poseban doživljaj. Ona je puno više od toplog napitka i za nju se vezuju razne konotacije. Većina ljudi ne može započeti dan bez prve šalice jutarnje kave, a mnogima je ona najbitnija stavka tijekom dana. Njezin specifični okus i miris su svjetski poznati i mnogima bijeg u vlastiti ritual i ranojutarnje razmišljanje u samoći. Koliko puta smo čuli čuvenu izjavu kako netko želi jutarnju kavu popiti u osobnom miru.

No, kako je napredovala gastro scena, tako je i kava došla na puno viši level. Specialty je kava posebne kvalitete gdje se pomno prati cijeli proces, od branja na farmama do prženja i skladištenja po posebnim uvjetima. Njezin okus je specifičan, i vjerujte, ako je do sada niste probali, ne znate što propuštate.

kava
kava

D16 otvorio svoja vrata u Zadru

 

Zadar je dobio kvalitetan coffee shop u staroj jezgri grada za koji vjerujemo kako će mnogima postati omiljena destinacija. Bilo da idete na trajekt ili u šetnju u grad, ovaj kvalitetan napitak rađen od educiranih barista treba ući u vašu ritualnu listu. Nalazi se na adresi ‘Poljana Pape Aleksandra 3’ i savršen je point za coffee to go, ali za uživanje na terasi u staroj jezgri grada.

Poigrajte se i naručite jednu od ovih ukusnih kava. Ljeto je u znaku razigranosti i odvažnih odluka, stoga vam preporučujemo cold brew ili flat white, ali nećete pogriješiti i ako uzmete klasični capuccino, koji je sve, samo ne običan.

kava
kava
Učitati još
Zatvori