Kako je Eol Rooftop Bar postao jedna od glavnih senzacija u Omišu

Kako je Eol Rooftop Bar postao jedna od
glavnih senzacija u Omišu

Još prije nekoliko godina, Omiš se otvaranjem rooftop bara Eol pozicionirao na ljetnoj jadranskoj clubbing mapi, postavši odmah u prvoj sezoni omiljeno mjesto za domaće i gostujuće ljubitelje vrhunskih koktel osvježenja, jedinstvene ljetne atmosfere i raznolikih glazbenih nastupa.  Inspiriran u nazivu imenom grčkog božanstva, onog koji je upravljao vjetrovima, Eol Rooftop Bar božanstveno upravlja raspoloženjem svojih gostiju kombinirajući sva tri elementa – lokaciju, ugostiteljsku ponudu i dobru glazbu, a budući da se i dalje radi o vrlo uspješnom konceptu koji je i ovog ljeta okupljao veliku publiku, odlučili smo popričati s Eol timom i osvrnuti se na sjajnu sezonu.

  • Lokacija vašeg bara uistinu je jedinstvena – što vas je privuklo da upravo ovdje, na ovom mjestu pokrenete svoj biznis?

Osim svoje duge povijesti, Omiš je po mnogočemu vrlo poseban grad. Smješten je na samom ušću rijeke Cetine, a okružen je planinom Dinarom i jednom od najljepših pješčanih plaža u Dalmaciji. Stanovnici, kao i svi koji bar jedanput posjete ovaj grad često znaju reći da im se „na prvu“ uvukao pod kožu i da će mu se svakako vratiti. Iako relativno malen grad, Omiš i njegova okolica nude puno znamenitosti, ali i aktivnosti vezane uz sport i kulturu.

Neki od nas su se rodili u Omišu, a drugi su za njega vezani od djetinjstva. Upravo to nas je potaklo da gradu ponudimo nešto novo, posebno i drugačije te na taj način obogatimo turističku ponudu Omiša. Imali smo sreću da smo pronašli savršenu lokaciju i prostor s prekrasnim pogledom na grad, rijeku Cetinu i okolnu planinu. Svakako najveći doprinos prostoru i njegovom uređenju ide mladim dizajnerima, Ani Žurić i Franu Mišetiću, koji su zaslužni za cjelokupan image bara, kao i za njegovo ime. Eol je u grčkoj mitodologiji bog i gospodar vjetrova, a ime se savršeno uklopilo jer se povjetarac sa Cetine širi barom i za vrijeme najvrućih dana.

  • Kako gosti reagiraju i komentiraju svoje posjete Eol Baru – što ih najviše oduševljava?

Povratne informacije koje svakodnevno primamo od gostiju su i više nego pozitivne. Gosti su jako zadovoljni, prvenstveno s bogatom ponudom bara, a onda i osobljem koje se ističe svojom stručnosti i ljubaznosti. Već u proteklim godinama se naš bar pozicionirao kao jedno od omiljenih mjesta za zabavu i vrhunsku uslugu, a u neprestanoj smo potrazi za novim načinima kojima bismo ugodili našim gostima.

Za vrijeme lockdowna smo se posvetili edukacijama. Poseban fokus stavili smo na miksologiju, postupak stvaranja koktela pomoću opreme i tehnika molekularne gastronomije. Radi se o manje poznatoj grani ugostiteljstva, kojom se ozbiljno bavi tek šačica ugostitelja u Hrvatskoj. S otvorenjem ove sezone, Eol Rooftop Bar je svojim gostima pokazao novosti i proširenu ponudu koktela, popraćenu najnovijim trendovima iz svijeta miksologije.  

  • Uređenje bara priča je za sebe – kakav ste štih htjeli postići i jesu li vam u tome pomagali arhitekti i dizajneri?

Od samog početka imali smo jasnu viziju što želimo postići s uređenjem interijera, ali smo se isto tako maksimalno nastojali prilagoditi željama gostiju. Prije četiri godine kad smo otvorili rooftop bar, postojao je i lounge dio, uređen niskim garniturama, ali su gosti željeli uživati u pogledu pa smo im to i omogućili, postavivši povišene stolove s kojih puca pogled na Cetinu i okolne planine. Jedan šank koji je na početku krasio bar nadopunjen je dodatnim koktel šankom, zbog povećane potražnje za našim koktelima. Kao što smo već naveli, osluškujemo želje naših gostiju, tu smo kako bismo svakom gostu pružili jedinstven osjećaj i uslugu i vjerujemo kako će se izgled bara mijenjati u skladu s tim. 

  • Kakva je ponuda pića, koja signature pića se svakako moraju isprobati?

Rekli bismo da je ponuda Eol Rooftop Bara zaista raznovrsna i da će zadovoljiti i najveće ljubitelje alkoholnih i bezalkoholnih pića. Naš fokus je prvenstveno stavljen na koktele, po čemu smo i poznati.  Signature kokteli definitivno su nešto što se mora probati. Od strane naših barmena spravljeni su od vrhunskih spirita kao i drugih kvalitetnih namirnica koje koristimo pri izradi koktela.  U toj ponudi posebno bismo izdvojili Eol Julep, Eol Fizz, Garden Game, Pinneaple Express i The Irishman, koktele koji svojim okusom, ali i samim načinom serviranja pružaju dodatni rooftop doživljaj, uz nezaobilano uživanje u pogledu na prirodne ljepote grada.  

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

A post shared by Eol Rooftop Bar (@eol_bar)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

A post shared by Eol Rooftop Bar (@eol_bar)

  • Usporedbe radi, kako je bilo poslovati u 2019., a kako u pandemijskim godinama, 2020. i 2021.?

2019. godinu uzimamo kao ogledni primjer jer je po svemu bila odlična. Predanim radom na ponudi i usluzi želimo joj se što prije približiti, a vjerujemo kako ćemo u tome i uspjeti.   

Zadnje dvije godine ostavile su dubok trag u sferi ugostiteljstva. To je vrijeme tražilo i mnoge kompromise. U prilog nam je išla činjenica da je naš bar ustvari veliki otvoreni prostor pa smo se relativno brzo mogli prilagoditi novonastaloj situaciji i mjerama. Prilikom organiziranja većih događanja, gostima smo nudili brza testiranja, a svakodnevno smo poseban naglasak stavljali na higijenu prostora. Ono što nam je otežavalo poslovanje je nemogućnost rada nakon ponoći. Gosti su bili u dobrom raspoloženju, u grupama poznatih ljudi prijatelja ili obitelji, a mi smo bili primorani prekinuti zabavu u 24:00 sata. Ljudima se bilo teško priviknuti na činjenicu da izlazak sad počinje ranije navečer, što je svakako ostavilo trag i na našem poslovanju.  

  • Je li vas ova sezona nečime iznenadila kada su u pitanju gosti i posjećenost?

Gosti su iz godine u godinu sve educiraniji i prate najnovije trendove iz sfere zabave, uređenja prostora, ali i kulture ispijanja koktela. Posebno nas je iznenadila činjenica kako smo svakodnevno počeli dobivati zahtjeve za rezervacijom stolova pa bismo rekli da smo i u tom pogledu znatno napredovali u odnosu na prijašnje godine.

  • Ovog ljeta, na vašem se rooftopu mnogo pjevalo i plesalo – čiji su sve nastupi oduševili publiku?

Tako je. Dobra zabava uvijek je nekako povezana uz dobro društvo, fino piće i vrhunsku glazbu.

Unatoč svim izazovima, uspjeli smo organizirati nekoliko koncerata o kojima se još uvijek priča i neizmjerno smo zahvalni na tome. Koncerti su organizirani uz poštivanje svih propisanih mjera. Uz DJ-e i popularnu „Trashaonicu“, ovo ljeto smo ugostili i grupu Dalmatino, Crvenu jabuku, Željka Bebeka, kao i Petra Grašu.  To su uvijek posebni događaji, ispunjeni emocijom, a dašak atmosfere možete vidjeti na našim službenim Facebook i Instagram stranicama.  

  • Na kraju sezone, kada  podvučete crtu, kako ste zadovoljni i kakvi su vam planovi za 2022.? Planirate li proširiti ponudu na neki način?

S obzirom na cjelokupnu situaciju, sezona, koja je sad polako na izmaku je bila i više nego zadovoljavajuća. Ponosni smo na cijeli tim koji je i u ovim izazovnim uvjetima uspio pružiti gostima uslugu koje se ne bi postidjeli ni mnogi drugi prominentni barovi u Europi.  Uskoro planiramo otvoriti i Eol Bar u novom shopping centru u Omišu, s potpuno drugačijim konceptom, usmjerenom na dnevnu ponudu. Paralelno s tim već pripremamo novu sezonu u Eol Rooftop Baru s  mnogobrojnim iznenađenjima. 

Foto: Eol Rooftop Bar

Učitati još
Zatvori