Brojni su gosti ovog vikenda uživali u gastronomskom spektaklu na riječkoj Ribarnici

Brojni su gosti ovog vikenda uživali u gastronomskom spektaklu na riječkoj Ribarnici

Svake godine hrvatski chefovi okupljeni u renomiranu internacionalnu udrugu JRE prirede ekskluzivnu večeru JRE Talent & Passion na kojoj svi zajedno kuhaju na neobičnoj lokaciji s humanitarnim ciljem te uvijek u drugačijem formatu.

Nakon Muzeja prekinutih veza 2016., dvorca Miljana 2017. te nekadašnje tvornice perja gdje su chefovi kuhali lani, ove godine družili smo se u secesijskom paviljonu Ribarnice u Rijeci. Pod sloganom Pick your fish & dish chefovi svih 15 JRE restorana kuhali su izravno pred nama, s ciljem opremanja praktikuma Ugostiteljske škole u Opatiji.

Chefovi kuhali pod motom Pick your fish & dish

JRE Hrvatska čini šest restorana iz Istre – Monte Rovinj, Badi Lovrečica, Zigante Livade, Marina Novigrad, Pergola Zambratija i San Rocco Brtonigla; tri s Liburnije – Draga di Lovrano, Villa Ariston i Plavi podrum; iz Novalje je stigao Boškinac, a iz Dalmacije zadarska Foša, murterska Konoba Boba, Pelegrini iz Šibenika i korčulanski Lešić Dimitri Palace. Iz Zagreba prestižnu oznaku Jeune Restaurateurs ima restoran Dubravkin put.

Brojni gosti uživali su u vrhunskim ribljim jelima koja su chefovi pripremali u divnom secesijskom zdanju, a ovaj jedinstveni gastronomski spektakl završio je nastupom Puhačkog orkestra Glazbenog društva Spinčić. Prodanim ulaznicama financirat će se nabavka opreme za praktikum Ugostiteljske škole u Opatiji.

Kako smo se proveli na ovoj neobičnoj večeri u sklopu riječke Ribarnice, pogledajte u nastavku.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori