Zimsku sezonu JRE masterclasseva u Zagrebu zatvorio je Navis
Zimsku sezonu JRE masterclasseva u Zagrebu zatvorio je Navis

Zimsku sezonu JRE masterclasseva u
Zagrebu zatvorio je Navis

Posljednji po redu masterclass u suradnji udruge restorana JRE-Hrvatska i Miele kuhinja održao se u Miele experience centru u Zagrebu, 25.4.2023. godine. Kad kažemo posljednji, mislimo na posljednji za zimsku 2023. sezonu u Zagrebu. Za zatvaranje zimske sezone masterclasseva ostao je još jedan koji će se održati u srijedu 10.5. u Miele expereince centru u Splitu na koji vas ovim putem pozivamo da se prijavite preko emaila j.baljkas@jre.eu. U Splitu nas čeka Konoba Boba s vlasnikom i chefovm kuhinje Vjekom Bašićem koji će spremati menu sa prizvodima Beef shopa, a sve će popratiti i vinarija Senjković.

Kako nam je bilo na masterclassu u Zagrebu te kako smo se proveli čitajte u nastavku.

Dobrodošlicu i aperitiv započeli smo s poznatim Old Pilots proizvođačima gina i vodke koji su više puta nagrađivani, a posebna ekskluziva je da su Old pilots i JRE udruga kreirali specijalnu ediciju vodke JRE Old pilots. Vodka je dostupna u svih 14 JRE-Hr restorana i u Old pilots kušaonici.

Osim dobrih koktela koje nam je spremao barmen Old Pilotsa Darko Uremović, upoznali smo i vinara Ipšu. Pjenušac od Malvazije, macerirana Malvazija iz 2016. godine te Santa Elena crna kupaža Merlota i Refoška posebno su nas oduševile.

Uz koktele i vina družili smo se s malim proizvođačima Sin Ravnice koji su sa sobom ponijeli niz suhomesnatih proizvoda. Jedan dio smo degustirali, dok se drugi dio spremao pod vještim vodstvom chefa kuhinje Tina Sinožića iz restorana i hotela Navis iz Opatije.

Tino i njegov tim iz Navisa spremili su dva jela. Prvo smo kušali lignju s celerom, fermentiranim češnjakom, čipsom od krumpira i kulenovom sekom, a neke od komponenti jela bile su namirnice malih proizvođača. Tako je Tino radio majonezu od kulena malog proizvođača Sina Ravnice.

Za glavno jelo kušali smo tomahawk steakove malih proizvođača s pasternjakom, torticom od krumpira i čipsom čičoke.

Svi masterclassevi edukativnog su karatkera na koje udruga JRE-Hrvatska poziva sve ljubitelje gastronomije da im se pridruže.

Više o samoj udruzi i njihovim projektima potražite na društvenim mrežama udruge JRE-Croatia ili preko web linka www.jre.eu

Foto: PR

Učitati još
Zatvori