Gastro vodič s 15 najboljih hrvatskih restorana koje vrijedi posjetiti ove godine
Gastro vodič s 15 najboljih hrvatskih restorana koje vrijedi posjetiti ove godine

Gastro vodič s 15 najboljih hrvatskih restorana koje vrijedi posjetiti ove godine

U restoranu i hotelu San Rocco u Brtonigli održala se Press skupština udruge restorana JRE-Hrvatska.

1974. godine osnovana je udrugu za mlade chefove i vlasnike restorana,po imenu Jeunes Restaurateurs (u prijevodu: Mladi chefovi), a od tada do danas Udruga se razvila u vodeće strukovno udruženje mladih i talentiranih chefova. U 2016. u članstvo su ušla i 4 britanska restorana pa je Udruga prekoračila granice Europe.

Danas udruga obuhvaća 350 restorana i 160 hotela u 15 zemalja svijeta. Od 2011. članicom internacionalne udruge JRE postaje i Hrvatska. Zadaća udruge je ujedno i njen moto – Never-ending passion, s kojim njeni članovi žive i rastu.

U kratici JRE J predstavlja joining innovation and imagination (spoj inovativnosti i mašte), R respecting source and sustainability (poštivanje kvalitetnih izvora namirnica i održivosti), a E evoking emotion and inspiration (buđenje osjećaja i inspiracije).

Članovi udruge JRE Hrvatska

Hrvatska obitelj ove godine broji 15 članova:

 • Restaurant Dubravkin put, Zagreb
 • Restaurant & Winery Korak, Jastrebarsko
 • Restaurant Pergola, Savudrija MDH (MEMBRE D’HONNEU – počasni član Udruge)
 • Restaurant Badi, Umag
 • Hotel & Restaurant San Rocco, Brtonigla
 • Restaurant Monte, Rovinj , MDH (MEMBRE D’HONNEU – počasni član Udruge)
 • Konoba Zijavica, Mošćenička Draga
 • Restaurant & Hotel Draga di Lovrana, Lovran
 • Restaurant & Design Hotel Navis, Opatija
 • Restaurant Plavi podrum, Opatija, MDH (MEMBRE D’HONNEU – počasni član Udruge)
 • Hotel & Restaurant & Winery Boškinac, Novalja, MDH  (MEMBRE D’HONNEU – počasni član Udruge)
 • Restaurant Foša, Zadar
 • Konoba Boba, Murter
 • Konoba Pelegrini, Šibenik
 • Lešić Dimitri Palace Restaurant & Hotel, Korčula

Postoji jako puno kriterija kako postati članom JRE udruge kao što su: da vlasnici moraju biti usko povezani s poslovanjem restorana, da rade u njemu, da je njihov restoran spomenut u najmanje jednom nacionalnom ili internacionlom gourmet vodiču, da posluje minimalno 3 godine, da imaju navršenih 25 godina, a manje od 42 te ostale uvjete, a najvažniji među njima je ta iskonska strast – Never ending passsion!

Tokom godine organiziramo razne manifestacije kako bi se što bolje približili svim mladim ljudima i ljubiteljima hrane i vina te s njima dijelili našu iskonsku strast prema poslu sa kojim živimo i radimo. Kod svakog projekta važna je razmjena znanja i iskustva te širenje mreže mladih kuhara, sommeliera i ugostiteljskih radnika kako bi usavršavali svoja iskustva, a potom stvarali i kreirali nove ideje poslovanja.

Partneri udruge JRE Hrvatska

Na press eventu u San Roccu sudjelovali su chefovi restorana udurge JRE-Hrvatska, kao i njihovi partneri.

Novi partneri za 2023. godinu su: Atrox, Maraska, Rajska rajčica, Varionica pivovara, Podrumi Mladina, Vinarija Cuj.

Partneri udruge restorana JRE-HR 2023. su Mastercard, HTZ, Metro, Miele, Nonino, Duke, Atrox, Maraska, Nikas, Chiavalon, Kozlović,Urban Design, Old Pilots, Pago, TZ Kvarner, TZ Zagreb.

Vinarije: Korta Katarina, Senjković, Testament, Ipša, Cattunar, Coronica, Cuj, Mladina podrumi.

Mali proizvođači: Stone, Beef shop, Mar fish, Sin ravnice, Rajska rajčica, Varionica, Karlić, Taman chocolates.

Partneri su se prezentirali sa svojim proizvodima, a JRE chefovi pripremili su i zalogaje od namirnica malih proizvođača / partnera. Tako smo kušali tjesteninu Scotti Venere od dobavljača Nikas, s plodovima mora iz Metroa, steakove od malih proizvođača Sin Ravnice posluženim s tartufima Karlić, sashimi od uzgajivača brancina Marfish s asortimanom začina Kikoman od Nikasa, tartar i carpacio od Beef shopa i razne sireve iz sirane Stone.

JRE udruga restorana predstavila je i svoj novi JRE proizvod. Radi se o suradnji s partnerima Old pilots, gdje su predstavili JRE Old pilots vodku. Premijerno se vodka mogla kušati na press eventu, a bit će dostupna u svim JRE-HR restoranima, kao i ostala dva JRE proizvoda: JRE Chiavalon maslinovo ulje & JRE Kozlović Malvazija.

JRE gastro vodič za 2023. godinu

Za sve ljubitelje gastronomije, JRE udruga predstavila je vodič u kojem se nalazi i nagradna igra.

Posjećujući JRE-HR restorane i preuzimajući besplatne digitalne sadržaje na platformi Priceless.com, unutar kalendarske godine 2023. skupite osam različitih pečata i osvojite gastronomsko iskustvo u jednom od JRE-HR restorana po vlastitom izboru. U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi gosti, domaći i inozemni. Minimalni iznos konzumacije potrebne za dobivanje pečata u restoranu je 100 eura, a preuzimanje digitalnih sadržaja na Priceless.com potpuno je besplatno.

Korisnici Mastercard® kartica imaju posebnu pogodnost koja im omogućuje brži dolazak do nagradnog menija u odabranom JRE restoranu u Hrvatskoj. Registracijom svoje Mastercard kartice na Mastercardovoj iskustvenoj platformi Priceless.com, imate priliku besplatno preuzeti digitalne sadržaje – virtualne obilaske JRE restorana u Hrvatskoj koji sadržavaju i video recepte renomiranih chefova.

Svaki preuzeti video sadržaj vrijedi kao jedan pečat. Kako biste osvojili nagradno gastro iskustvo u odabranom JRE restoranu, svih osam pečata potrebno je prikupiti do 31.12.2023. godine. Ponuda se odnosi samo na hrvatske JRE restorane iz vodiča JRE-HR 2023.

Nakon što prikupite osam pečata iz osam različitih hrvatskih JRE restorana (posjećujući restorane fizički ili kombinirajući fizičke posjete restoranima s preuzimanjem digitalnih sadržaja) fotografiju stranice s pečatima pošaljite na [email protected], zajedno sa svojim podacima, radi dogovora oko iskorištavanja nagradnog gastro iskustva.

Tijekom godine organizirano će biti i 8 Miele masterclasseva na kojima sudjeluje jedan chef iz JRE restorana, 1 mali proizvođač i 1 vinar.

Cilj masterclasseva je ciljanoj publici prezentirati izvornu, lokalnu namirnicu s kojom chef radi od same pripreme do posluživanja, lokalni vinari prezentiraju teroar odakle dolaze, a na Vama je da se prijavite na nagradnu igru jer možda baš Vi osvojite ulaznice na jedan od Miele masterclasseva.

Foto: Mateja Vrčković

Učitati još
Zatvori