JRE Hrvatska održao je event na kojem su predstavljene inovacije za 2022. godinu

JRE Hrvatska održao je event na kojem su predstavljene inovacije za 2022. godinu

Vinska regija Plešivica, najmanja je vinska regija u Hrvatskoj poznata po velikom broju vinara koji svoju tradiciju štuju i dan danas. Bili smo u jednoj od njih, točnije, u vinariji Korak u kojoj se 1.3. održao JRE Press Event. JRE je internacionalna udruga mladih restauratera i chefova s jednim zajedničkim ciljem: dijeljenje znanja, iskustva i ljubavi prema hrani. Danas udruga obuhvaća 350 restorana i 160 hotela u 15 zemalja svijeta. Hrvatska je jedna od zemalja članica ove prestižne udruge. JRE Hrvatska obitelj ove godine broji 16 članova – 16 restorana koji su usko povezani jednom niti – strašću. “Never ending passion” moto je JRE udruge s kojim njeni članovi žive i rastu. 

MDH JRE- Membre d’Honneu – počasni članovi JRE udruge

S ciljem predstavljanja novih restorana koji su ušli u udrugu JRE-HRVATSKA organiziran je Press event za sve članove udruge, njihove sponzore, partnere i novinare. Novi članovi i udruge JRE HR za 2022. godinu su:

  1. Restaurant & hotel Draga di Lovrana, Lovran,
  2. Lešić Dimitri Palace Restaurant & Hotel,
  3. Winery & restaurant Korak

Osim predstavljanja nova tri JRE člana obitelji, predsjednik udruge Vjeko Bašić (Konoba Boba iz Murtera), predstavio je i novo izdanje vodiča JRE-HR za 2022. godinu.

„Dopustite vodiču da bude Vaša pratnja na putovanjima i prepustite se novim gastronomskim doživljajima! Vodič je tiskan u više od 7.000. primjeraka koji se mogu naći u JRE restoranima ili kod naših partnera a važno je za napomenuti da je novo izdanje vodiča napravljeno do 100% eko recikliranog papira. Mi smo mala obitelj velikog srca. Kreativci i vizionari. Chefovi, restaurateri, sommelieri i veliki zaljubljenici ono što radimo i što predstavlja naš životni stil. Želja i cilj su kroz zajedničko druženje razmjenjivati znanje i iskustvo te prijateljima i ljubiteljima gastronomije prezentirati iskonske namirnice i nezaboravne trenutke. Radimo na više od 20 projekata a najveći među njima je Talent & Passion event koji će se održati krajem 9. Mjeseca. Lokacija velikog JRE eventa iznenađenje je koje ćemo tek otkriti sa Vama uskoro!“

JRE Hrvatska zajednica

Sa željom širenja mreže malih proizvođača i krajnjih kupaca (chefova, restorana) odlučili smo osnovati našu JRE mrežu malih proizvođača i vinara. Osam malih proizvođača i osam vinara dio su JRE obitelji od ove godine a dolaze nam iz cijele Hrvatske. JRE Press event organiziran je kao mala zajednica svih chefova članova, partnera, malih proizvođača i vinara gdje je svako na svoj način izlagao i prezentirao svoje najbolje proizvode.

Kušali smo:

  • Pohanog piceka sa farme PG OREHOVEC kojeg je radio chef Marko Gajski iz korčulanskog LD-a
  • Carpaccio od brancina iz uzgajališta MARFISH, kojeg je radio chef Saša Began iz zadarske Foše
  • Raviole sa tartufima KARLIĆ koje je radio chef Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola iz Istre
  • Rižoto od riže Venera Scotti od Nikasa koju je radio Stiven Vunić iz konobe Zijavica

Udruga JRE-HR najavila je prve projekte među kojima i Vi možete sudjelovati a to se Passion week by Mastercard. Posebne pogodnosti za sve članove Mastercard kartica koji mogu u JRE restoranima za vrijeme trajanja pogodnosti uživati u posebnim kreacijama chefova po jeftinijim cijenama.

Foto: JRE HRVATSKA

Učitati još
Zatvori