U vinariji Kozlović predstavljena JRE-Malvazija koje će u restoranima biti dostupna od lipnja

U vinariji Kozlović predstavljena JRE-Malvazija koje će u restoranima biti dostupna od lipnja

U utorak 24. svibnja u vinariji Kozlović udružili su se kolege i prijatelji chefovi i vlasnici restorana JRE udruge iz Hrvatske i Slovenije. S početkom u 10 sati, na terasi vinarije Kozlović ruku su pružili kolege chefovi, sommelieri i restaurateri koji žive i rade s jednom vodiljom: Never ending passion – moto je udruge koja pokreće i udružuje ponajbolje chefove diljem svijeta.

Zajedno u vinogradu

Zbog mnogobrojnih obveza nikad do sad se nismo organizirano skupili na jednom mjestu kako bi razmijenili dosadašnja iskustva ali i nešto naučili. Zato smo u utorak odlučili podružiti se kod vinarije Kozlović koji su dugogodišnji partneri udruge JRE-HRVATSKA. Projekt Together in vineyard financiran je i organiziran od strane Hrvatske turističke zajednice, vinarije Kozlović te dviju podružnica udruga JRE-Slovenija & JRE-Hrvatska.

JRE-Malvazija

Udruga JRE-Hrvatska i Kozlović vinarija osim dugogodišnjeg partnerstva razvili su i specijalizirani brand, a to je JRE Malvazija. Počeli su 2015. godine kada je napravljena prva JRE-Malvazija a nastavilo se i dan danas. 2016. godine sagradili su vinograde za JRE obitelj u vinogradima Kozlović, točnije na Santa Luciji odakle dolazi grožđe za specijalizirane edicije JRE-Malvazije. Svaki restoran ima svoj red u vinogradu a svake se godine bira i odlučuje o novogodišnjoj JRE-Malvaziji koja se može pronaći isključivo u restoranima JRE-Hrvatska. Skoro, točnije 1. lipnja, u svim restoranima JRE-Hrvatska, njih 16, moći ćete kušati novu liniju JRE-malvazije koja je iz 2018 godine.

Tradicionalna marenda

Nakon posjete i rada u vinogradu, na terasi vinarije Kozlović goste je dočekala tradicionalna marenda koju su spremili slovenski chefovi iz udruge JRE-Slovenija.

Dva chefa koja su spremala marendu iz udruge JRE-Slovenija su: 

* Tomaž Bevčič, Rizibizi

* Jure Tomič, Osterija Debeluh

Rizibizi: Chef Tomaž radio je hladni tiramisu ali drugačiju verziju – od bakalara, pancete, kreme od krumpira i kakaa.

Debeluh: Jure Tomić spremio je rižoto od koprive, pastrve i sira.

Od hrvatskih chefova bili su:

*Vjeko Bašić, Konoba Boba (predsjednik udruge JRE-Hr)

*Luka Goleš & Kelli Nikolac, Draga di Lovrana

*Cyntia Vučaj, Villa Ariston

*Bernard Korak, Korak

*Tea i Stiven Vunić, Konoba Zijavica

*Ivan Badurina, Badi

Kako je uopće krenula priča JRE Malvazije?

Prije 8 godina razvila se ideja o kreiranju posebnog branda – proizvoda – Malvazije u boci koja će biti jedinstvena i ekskluzivna za sve restorane udruge JRE-Hrvatska. U suradnji svih članova udruge i partnera Antonele i Gianfranca Kozlovića, stvorila se ideja o kreaciji jedinstvene butelje koja će se razlikovati od svih drugih Malvazija jer je birana i razvijana od svih članova obitelji JRE-Hrvatska.

KOZLOVIĆ VINARIJA

JRE-HRVATSKA

JRE-SLOVENIJA

HTZ

Foto: Mateja Vrcković

Učitati još
Zatvori