Jeste li već probali fermentiranu kavu punog okusa?

Jeste li već probali
fermentiranu kavu punog okusa?

Ukoliko još uvijek niste uživali u posebnom okusu nove fermentirane kave sada je pravo vrijeme za ovaj aromatični eksperiment. Američka tvrtka iz Brooklyna Eat Cultured u svoju je zdravu ponudu uvrstila fermentiranu kavu za strastvene kavoljupce kako bi im u jednom ponudila i zdrav i ukusan napitak.

Tajna njenog okusa je u prirodnoj fermentaciji koja se primjenjuje na još zelenim zrnima kave i to neposredno prije pečenja kako bi se postigao efekt najzdravije kave punog okusa.

Ova kava je lakše probavljiva, manje gorka i kisela s bioaktivnim spojevima.

Riječ je snažnom prirodnom napitku koje vraća energiju, baš onako kako zamišljamo savršenu kavu.

Dobre strane fermentirane kave

Lako probavljiva

Fermentacija značajno smanjuje koncentraciju četiri glavne molekule povezane s probavnim teškoćam. To znači da sadrži manje katehola, kofeina, hidroksihidrokinona i pirogalloa.

Uravnotežena energija

Zrna kave sadrže manje kofeina i više teofilina. Teofilin je alternativa  kofeinu koji se obično nalazi u čaju i kakaou. Rezultat je uravnoteženija energija bez osjećaja nervoze.

Bioaktivni spojevi

Poboljšava opskrbljenost vitaminima B3, inozitolom i nižim razinama fitosteroida.

Manje gorčine

Kava bogata je nježnim čokoladnim aromama.

Etična proizvodnja

Fermentirana kava proizvodi se u malim serijama.

Fermentirana kava osvježavajuća je i može se piti u bilo koje doba dana. Idealna je kao prvi jutarnji napitak koji nije štetan čak i ako se pije prije doručka. Ova 100% organska kava je integralna arabica koja se pije s ljubavlju, a dat će vam energiju sasvim dovoljnu za nove ideje i sitna zadovoljstva.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori