Danas pečemo jabuke u šlafroku na moderan način
Danas pečemo jabuke u šlafroku na moderan način

Danas pečemo jabuke u šlafroku
na moderan način

Ako se na trenutak želite vratiti u djetinjstvo, mirisi i okusi najlakši su put do toga. Zato vam donosimo idealan jesenski desert – jabuke u šlafroku (ili ogrtaču). Ovaj je starinski recept naziv dobio po njemačkoj riječi Schlafrock koja se prevodi kao kućni ogrtač. Gastro blogerica Erin Silberman unijela je promjene u njega, zbog toga će vam trebati malo dulje da omotate jabuke u ogrtač, ali izgledat će predivno. Jabuke u šlafroku mogu biti jednostavan, sladak doručak, užina ili desert. Trebate samo nekoliko sastojaka i spremni ste!

jabuke

Jabuke u šlafroku

Sastojci:

• 1 paket lisnatog tijesta
• 2 srednje/velike jabuke (možete koristiti jabuke koje želite, u ovom receptu su korištene McIntosh)
• med
• 1 jaje
• žlica vode
• šećer u prahu

Posipati s:

• 1/4 šalice šećera
• 1 žlica cimeta

Pomiješajte cimet i šećer i ostavite sa strane.

Postupak: 

1. Zagrijte pećnicu na 190°C.
2. Izrežite tijesto na otprilike 18 tankih traka. Stavite u zamrzivač dok prelazite na sljedeće korake kako bi tijesto ostalo hladno (inače će postati mekano i lijepiti se za ruke).
3. Narežite jabuke na tanje kriške.
4. Upotrijebite kalup za keksiće ili bilo što okruglo kako biste dobili krug unutar kriške jabuke. Treba izgledati poput krafne.
5. Omotajte kriške jabuke tijestom. Upotrijebite 2-3 trake tijesta i omotajte oko kriške jabuke. Neka veći dio jabuke bude pokriven, u redu je ako ima malo mjesta jer će se tijesto napuhnuti. Ponovite sa 6-9 kriški jabuke, dok ne potrošite tijesto.
6. Stavite jabuke na lim za pečenje obložen papirom. Umutite vodu i jaje kako biste premazali tijesto. Pospite cimet šećerom i pokapajte medom.
7. Pecite 20-25 min, dok ne porumene.
8. Nakon što se ohlade, pospite ih i šećerom u prahu.

Postupak možete pogledati i u videu ispod: 

Foto: Instagram (@seriousfoodfetish) i Unsplash

Učitati još
Zatvori