Jesen miriše na jabuke s cimetom, a one tijekom jesenske sezone postaju naš omiljeni dodatak raznim jelima. Jabuke začinjene cimetom mogu se iskoristiti kao dekoracija za zobene kaše, chia pudinge, vafle, palačinke i druge obroke. No, osim neodoljivog okusa, jabuke s cimetom mogu imati i brojne dobrobiti. Upravo zbog toga, ova cozy slastica postaje naša (gastro) opsesija tijekom jeseni i pripremamo je u velikim količinama.
Ako još uvijek niste probali jabuke s cimetom, učinite to već danas.
Ovaj dodatak jelima donosi spoj kuhanih jabuka koje pomažu u detoksikaciji i poboljšavaju probavu, te cimeta koji je bogat antioksidansima i regulira zdravu razinu šećera u krvi. Osim toga, ova kombinacija pomaže u smanjenju upala – pa je idealna topla slastica tijekom hladnijih dana u godini. Jabuke s cimetom griju organizam i predstavljaju kombinaciju koja se može jesti sama po sebi, ali i uz druga jela.
Stoga nimalo ne čudi što je ova kombinacija privukla veliku pozornost na društvenim mrežama. Recept koji pratimo pronašli smo na TikTok profilu @emilymnutrition – i donosimo ga u nastavku.
Sastojci
- dvije veće jabuke (oguljene i narezane)
- 1/4 šalice i žlica vode
- pola žlice jabučnog octa
- žličica mljevenog cimeta
- prstohvat soli
- žličica kukuruznog škroba
- pola žličice ekstrakta vanilije
Priprema
U lonac stavite jabuke, 1/4 šalice vode, jabučni ocat, sol, ekstrakt vanilije i cimet, pa kuhajte na srednjoj vatri do vrenja. Zatim smanjite vatru, poklopite lonac i kuhajte jabuke dok ne omekšaju. Povremeno promiješajte po potrebi. Ovisno o vrsti jabuka, trebale bi omekšati za 10 do 15 minuta.
U međuvremenu, u zdjelici pomiješajte žlicu vode i kukuruzni škrob. Kada jabuke omekšaju, u lonac dodajte smjesu škroba i vode. Kuhajte još nekoliko minuta, dok se tekućina ne zgusne. Jabuke s cimetom poslužite uz željeni obrok.
*Članak je preuzet s Journal.rs
Foto: Instagram (@grayeatz, @kyliesbakes), TikTok (@emilymnutrition), Dupe photos
