Istria Wine & Walk: 700 vinskih entuzijasta uživalo u čarima sjeverozapadne Istre

Istria Wine & Walk: 700 vinskih entuzijasta uživalo u čarima sjeverozapadne Istre

Trinaest kilometara inspirativne šetnje kroz vinograde, 13 vrhunskih istarskih vinara i devet lokalnih ugostitelja i proizvođača na čak osam okrepnih stajališta obilježilo je sedmo izdanje manifestacije Istria Wine & Walk. Tako je 700 vinoljubaca protekle subote uživalo u bogatoj eno-gastronomskoj ponudi ove poznate manifestacije, najstarije manifestacije tog tipa u Hrvatskoj čije je prvo izdanje održano 2015. godine. Sunčano vrijeme i prirodne ljepote sjeverozapadne Istre upotpunile su cjelokupni doživljaj.

Vinski pješački pohod krenuo je na lokalitetu najbolje svjetske malvazije, nagrađene na ovogodišnjoj Vinistri (Kozlović Santa Lucia 2018.), a osim u vinima Kozlović šetači su niz 13 kilometra dugu rutu degustirali i vina Bassanese, Franković, Celega, Degrassi, Clai, Benčić, Tomaz, Fakin, Cattunar, Coronica, Cuj i Veralda. Kako je ovaj kraj poznat i po vrhunskoj gastronomiji, na svakom okrjepnom stajalištu prezentirane su gastro delicije poput tramezzina s kozicama, burattinom i pistacijem, slane pite od sira i tikvica, istarskog pijata, lovačke juhe i brojnih drugih, koje su pripremili Poluotok, Villa Soši, Radošević & Duniš, Circolo, Konoba Fakin, Food & Wine Primizia, Konoba Morgan i Veralda.

Event koji spaja gastronomiju i kulturu

Na manifestaciju dolazim već nekoliko godina i svaki put me iznenadi. Istria Wine & Walk je zaista jedinstven event koji spaja vrhunska vina s odličnom gastro ponudom, a sve to u dijelu godine koji je idealan za upoznavanje čari ovog dijela Istre, izjavio je fotograf i travel blogger Domagoj Sever.

Šetnja kroz labirinte vinograda i maslinika dovela je vinske entuzijaste do Galerije Tigor u Donjim Baredinama gdje su imali priliku pogledati izložbu, zatim do prekrasnog Parka prirode Škarline, koji ih je očarao svojim bojama, a posjetili su i vinske podrume Cattunar i Veralda. Dan je završio u istom veselom tonu na after partyju na Trgu Svetog Servula u Bujama.

Destinacija koja može mnogo ponuditi

Ovogodišnji Istria Wine & Walk, za koji je 700 kotizacija rasprodano u nekoliko dana, okupio je brojne goste iz Hrvatske, a još jednom se pokazao posebno popularnim među gostima iz inozemstva.

Cilj nam je da iz godine u godinu sadržajem i kvalitetom opravdamo cijenu kotizacije, a rasprodanost manifestacije i pohvale posjetitelja govore nam da u tome i uspijevamo. I u ovom smo izdanju obogatili ponudu te smo posjetiteljima ponudili dodatna vrhunska vina s ovog područja. Drago mi je da još jednom mogu reći da je odaziv bio fantastičan, a posebno me veseli činjenica da imamo 60% posjetitelja iz inozemstva, dok je ostatak iz Hrvatske, uglavnom iz mjesta izvan Istre. Od samog početka cilj nam je bio da kroz takve manifestacije potaknemo dolaske u destinaciju i posjetiteljima damo priliku da upoznaju i ostalu bogatu ponudu sjeverozapadne Istre, istaknula je Michelle Pilat, direktorica TZ Brtonigla. 

Sjeverozapadna Istra zahvaljujući ovoj i sličnim manifestacijama u organizaciji klastera Sjeverozapadne Istre, koji već dugi niz godina ulaže napore u obogaćenju ponude, povećala je svoju prepoznatljivost među inozemnim i domaćim gostima kao vrhunska turistička i eno-gastronomska destinacija koja ima mnogo toga za ponuditi tijekom cijele godine.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori