Instagram inspiracija: Zdravi obroci koji će privući i one najmlađe sladokusce
Instagram inspiracija: Zdravi obroci koji će privući i one najmlađe sladokusce

Instagram inspiracija: Zdravi obroci koji će privući i one najmlađe sladokusce

Poznato je kako su djeca vizualni tipovi i jako im je važno da ono što je na tanjuru bude šareno, zanimljivo i oku ugodno. Ako pritom i fino miriše, onda su veće šanse da će probati i kakav je okus hrane na tanjuru. Međutim treba voditi računa da u prvim godinama života konzumiraju zdravu hranu, a ne kaloričnu i nezdrava. Tu su odrasli kako bi osmislili ukusne i privlačne obroke kojima ćete djecu naviknuti na zdravu prehranu.

Omiljeni crtani junaci kao tema najvažnijeg obroka u danu

Međutim, važno je prvo djeci pružiti primjer kroz vlastite aktivnosti u kuhinji. To dobro znaju i roditelji čiji su nas šareni Instagram profili oduševili. Da im je hrana koju jedu njihovi mališani važna, pokazali su raznovrsnim kreativnim idejama.

hrana za djecu

Naime, svjesni kako je korisno i zabavno djeci pripremiti obroke koji će izgledati poput njihovih omiljenih junaka iz crtanih filmova i igara, odlučili su se okušati u vlastitim kulinarskim sposobnostima. Tako svako njihovo jelo uz malo truda izgleda veselo i uzbudljivo. Budući da znamo kako je doručak najvažniji obrok u danu jer nam je potrebna energija za buđenje organizma i pripremanje za cjelodnevne aktivnosti, važno je odmah ujutro pojesti nešto konkretno i puno hranjivih  tvari. Iako djeci najčešće jaja i povrće nisu prvi izbor, postoje načini kojima ćete ih privući da pojedu nešto što je dobro za njihov razvoj i rast.

Voće i povrće kao temelj zdravog obroka

Od kombinacije voća i povrća neka se sastoji svaki obrok vašeg djeteta te zajedno postupno uvodite nove namirnice, igrajte se okusima i eksperimentirajte zajedno s vašim malim kreativcima.

Osim što su ove namirnice zdrave i ukusne, lako se pripremaju i nije ih potrebno posebno termički obrađivati. Čak su i zdravije sirove što će vam uštedjeti vrijeme, a vaše klince učiniti pravim obožavateljima zdrave hrane.

S tim smo ciljem pronašli dva preslatka i kreativna Instagram profila. Jedan vodi australska mama koja na vrlo maštovit način priprema lunch box, a hrana izgleda primamljivo.

Da tate isto znaju spremati ručak, potvrđuje profil ovog oca, inače umjetnika i samohranog oca, koji svakodnevno svojoj kćerkici priprema zdrava, ukusna i razigrana jela. Zavirite u njegovu kuhinju i inspirirajte se za sljedeći obrok vašeg mališana.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori