Imamo recept za pripremu odličnih muffina uz roštilj

Imamo recept za pripremu odličnih
muffina uz roštilj

Roštiljanje na ugljen je jedno od najboljih način pečenja i pripremanja  ukusne hrane. Već samo postavljanje vatre, miris dima, slušanje pucketanja briketa dovodi nas do užitka spajanja  s prirodom. U svijetu koji je sve brži i zahtjevniji svaki dan savršeno je iskustvo u kojem možemo odvojiti trenutak za uživanje u mirisima i okusima hrane s roštilja.

Weber roštilj i kako je sve počelo?

1952. godine nitko nije mogao predvidjeti da će Weber postati sinonim za roštilj u zemljama širom svijeta. Od samog početaka stvaranja roštilja Weber, pa sve do danas, mnogo se stvari promijenilo. Tehnologija nam je omogućila da pomoću nje danas možemo kontrolirati kompletno upravljanje pripremom hrane na roštilju. S revolucionarnom tehnologijom, Weber osigurava da svatko od nas nađe nešto: za tradicionalne ljude, ljubitelje tehnologije, profesionalce i početnike.

MASTERTOUCH – najoriginalniji osjećaj

Ako uživate u paljenju vatre, dimu i mirisu gorućeg ugljena, roštilj na drveni ugljen je kao stvoren za vas. S razvojem roštilja, poboljšan je dizajn i udobnost ali zauvijek je istinski i izvorni osjećaj pripremanja hrane na ugljenu. S roštiljem MasterTouch otkrivate praktična svojstva odvojivog aluminijskog hvatača pepela u podnožju, koji olakšava čišćenje, a impresionira i termometar ugrađen u poklopac roštilja. Ovaj model je opremljen GBS (Gourmet Barbecue System) rešetkom za sklapanje i nudi beskrajne mogućnosti i sisteme pripreme hrane.

SPIRIT I Q – idealan uvod za pripremu hrane na plinskom roštilju

Roštilj, koji se prilagođava svakom vanjskom prostoru, svakako je Spirit i Q, koji je dostupan u mnogim veličinama. Omogućuje nam precizno upravljanje temperaturom. Pečenje na vatri postaje jednostavno bez obzira na to koliko prostora imate, i bez obzira na vaše iskustvo roštiljanja.

GENESIS II – roštilj za vrhunske gastronomske podvige

Da bi vaše ljeto bilo savršeno, Weber nudi pravu stvar za vas. Za revolucionaran plinski roštilj GENESIS II možete biti sigurni da nisu potrebni nikakvi kompromisi kada je u pitanju visokokvalitetna tehnologija i sama kvaliteta. Roštilji se mogu prilagoditi svakom stilu života, odnosno, čak i ako živite u središtu grada a želite brzinu i praktičnost roštiljanja, Weber grill je ovdje za vas. Iskusni majstori roštilja s njim mogu otkriti nove dimenzije okusa i načine pečenja, a potpunim početnicima pružit će jednostavna rješenja. Na raspolaganju su od dva do šest plamenika, tako da je pogodan za pripremu manjeg ljetnog ručka ili ako želite za veliku kulinarsku zabavu s prijateljima..

GS4 visokotehnološki plamenici dizajnirani su za potpunu kontrolu topline i ravnomjernu raspodjelu po cijeloj rešetki, što nam omogućuje da pečemo s najvećom točnošću. Ne smijemo zaboraviti da su Genesis II roštilji kompatibilni s inovativnom aplikacijom iGrill, koja se spaja s termometrima i kontrolira pečenje od početka do kraja, a koji vam omogućuje da provjerite temperaturu s mobilnim uređajem. iGrill nam omogućuje da uživamo u još ljepšim trenucima u društvu prijatelja i obitelji dok pečemo delicije s Weber grila.

Recept muffine od jaja i slanine na roštilju

Sastojci:

  • 4 jaja
  • tri žlice brašna
  • 1 dcl mlijeka
  • sol, papar
  • dvije Šake ošmuglja
  • 100 grama kozjeg sira
  • slanina izrezana na šnite za košarice

Upute:

Ova kajgana bit će spremljena u kalupu za muffin i na roštilju, tako što ćete jednostavno  napraviti jestive košarice, naravno one od slanine. Slaninu narežemo na tanke šnite i stavimo u kalup. Ošmugalj samo kratko prokuhajte u vreloj vodi, svega par minuta, a za to vrijeme narežite sir na sitne kockice. Jaja  izmutite i u njih dodajte sol i papar te redom ostale sastojke, brašno, malo mlijeka i sir. Prokuhani ošmugalj nasjeckamo i također ga stavimo u smjesu. Smjesu izlijemo u kalup i košarice od slanine, te na vrh svakog stavimo malo veći komadić ošmuglja. Grill zagrijemo na najvišu temperaturu te smanjimo na oko 200°C i ubacimo kalup s muffinima. Za desetak  minuta imamo spreman savršen doručak.

Foto: PR

Recept: Kasandra Draganić – Forking Croatia

Preporuka

Zatvori