Hrvatska mediteranska kuhinja osvaja Ameriku: Otvara se Speeza u Kentuckyju
Hrvatska mediteranska kuhinja osvaja Ameriku: Otvara se Speeza u Kentuckyju

Hrvatska mediteranska kuhinja osvaja Ameriku:
Otvara se Speeza u Kentuckyju

Zambelli Brand Design, vodeća dizajnerska agencija sa sjedištem u Rijeci s ponosom najavljuje uspješnu suradnju s restoranom Speeza, novootvorenim konceptom mediteranske ulične hrane u Kentuckyju, Sjedinjenim Američkim Državama. Ova suradnja obuhvatila je stvaranje zanimljivog vizualnog identiteta koji savršeno odražava duh mediteranske kulture, ali istovremeno privlači američko tržište.

Speeza, osnovana od strane osobe duboko povezane s mediteranskom kulturom, nudi jedinstveno kulinarsko iskustvo koje predstavlja tradicionalna jela hrvatske, grčke i libanonske kuhinje u modernom konceptu prilagođenom američkom tržištu.

Tko je za spizu?

Zambelli Brand Design imao je privilegiju bliske suradnje s restoranom Speeza kako bi razvili njihovu brand strategiju, verbalni i vizualni identitet, kao i opsežni brand priručnik za budući razvoj branda i franšiza. Suradnja je imala za cilj ostvariti viziju osnivača, spajajući mediteransku kulturu s preferencijama lokalnog tržišta.

Središte vizualnog identiteta je sam brand naziv Speeza. Izveden iz dalmatinskog slenga izraza spiza, koji označava ukusan obrok ili hranu, naziv je dobio jedinstveni pečat zamjenom slova “i” s dvostrukim slovom “ee”, stvarajući zapamćeno i prepoznatljivo ime.

Mediteran kao inspiracija

Tipografski logo inspiriran je trima mediteranskim elementima: rukom koja simbolizira gostoljublje, malom ribom koja predstavlja mediteranski specijalitet te listom masline koji simbolizira svježinu i prirodne sastojke koji su središnji dio mediteranske kuhinje.

Kako bi odrazili posvećenost branda zdravim i ukusnim ponudama, Zambelli Brand Design razvio je paletu boja inspiriranu živopisnim nijansama Mediterana. Maslinasto zelena boja dominira kao primarna boja, evocirajući povezanost branda s prirodom i mediteranskim načinom života.

Ugodna i opuštajuća atmosfera

Osim vizualnog identiteta, Zambelli Brand Design stvorio je niz dodatnih grafičkih i estetskih elemenata koji prate konzistentnu komunikaciju branda. Ti elementi su nadahnuti bogatom mediteranskom i balkanskom kulturom, uključujući teksture tradicionalnih stolnjaka i ilustracije lokalnog voća i povrća.

Također, Zambelli Brand Design odigrao je važnu ulogu u dizajniranju brand ambalaže, vrećica i ambalaže za ponijeti, uključujući čaše, kutije i papirnate vrećice. Agencija je također doprinijela kreiranju jedinstvenog i dobro osmišljenog digitalnog jelovnika za restoran, te je predložila detalje interijera koji odražavaju mediteranski identitet brenda i stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu za goste.

Speeza je brend koji donosi iskustvo mediteranske ulične hrane u Kentucky, zahvaćajući suštinu mediteranske kuhinje i kulture. S istaknutim vizualnim identitetom, zdravim i ukusnim ponudama te gostoljubivom atmosferom, Speeza će postati omiljeno odredište za ljubitelje hrane u Kentuckyju i šire.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori