Journal.hr
Burrata

Ako volite burratu, njenoj hrskavoj verziji nećete moći odoljeti. Evo recepta

Burrata je zapravo kremastija varijanta klasične mozzarelle, a originalno potječe iz grada Andria, u Murgiji na jugu Italije. Napravljena je tako da izvana izgleda kao klasična mozzarella, a kada se prereže nježna vanjska opna, iz nje izlazi stracciatella, kremasto punjenje nalik vrhnju. Blagog je okusa i vrlo efektna pri prezentaciji jela – ponajviše raznih salata i pizza.

Bijela loptica sira uvukla se u brojne lokale i supermarkete, gotovo ju je nemoguće zaobići. Posljednjih je godina vrlo popularna na društvenim mrežama, brojni su je restorani uvrstili u svoje ponude, a jedan od razloga je svakako taj da je s burratom prilično jednostavno pripremiti slasno jelo. Burrata je popularna jer je u isto vrijeme nevjerojatno jednostavna i luksuzna Ako ste ljubitelj, uz recept koji smo pronašli na Instagram profilu @convinoboard, pripremite je na nešto drugačiji, hrskaviji način.

Hrskava burrata

Ovo je najlakši način da poboljšate svoj burrata sir. Pripremljena na ovaj način, bit će hrskava izvana, a meka i topljiva iznutra.

Sastojci:

  • burrata sir
  • 3 žlice brašna
  • 1 jaje
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • sol i papar

Zagrijte pećnicu na 200. Osušite svoj sir burrata i ubacite ga u brašno, jaje i krušne mrvice (ako želite hrskaviju opnu, ubacite drugi put u jaje i mrvice). Stavite burratu na lim za pečenje i pecite je 10- 12 minuta. Kad je gotova, stavite hrskavu burratu na podlogu od pesta i cherry rajčica i uživajte!

Foto: Pexels, iStock, Instagram (@convinoboard)