HOSO je novi pariški hit: Nudi baskijski cheesecake u matcha, pistacija i drugim okusima
HOSO je novi pariški hit: Nudi baskijski cheesecake u matcha, pistacija i drugim okusima

HOSO je novi pariški hit: Nudi baskijski cheesecake u matcha, pistacija i drugim okusima

Pariški Marais bogatiji je za još jedno it mjesto – HOSO, novootvoreni cheesecake i coffee bar koji je već osvojio društvene mreže. Smješten na adresi Rue Saint-Antoine 44, ovaj minimalistički kafić specijalizirao se za jednu stvar i radi je savršeno: baskijski cheesecake.

Što je zapravo baskijski cheesecake?

Dolazi iz španjolskog San Sebastiána, a prepoznatljiv je po blago zagorenoj, karameliziranoj površini i izuzetno mekanoj, kremastoj unutrašnjosti. Za razliku od američke verzije, nema keks podlogu. Sve se svodi na savršenu teksturu i bogat, pun okus.

U HOSO-u ovu tradicionalnu slasticu nadograđuju japanskim twistom, što znači da je cheesecake još nježniji, svilenkastiji i peče se više puta dnevno, uvijek svjež, uvijek fotogeničan. Koriste 100% čisti cream cheese.

Hoso Basque cheesecake

Osim klasične verzije, u ponudi su i neodoljive varijacije: matcha, pistacija, crni sezam, trešnja, a povremeno i sezonski specijali. Svaki komad izgleda kao mini umjetničko djelo pa ne čudi da je njihov Instagram @hosobasqueparis_ već prepun estetski savršenih objava koje mame klik i zalogaj.

HOSO je fokusiran isključivo na deserte i nealkoholna pića poput kave i matche, a prostor odiše japanskom jednostavnošću, pariškim šarmom i profinjenim detaljima koji podižu cijelo iskustvo.

Foto: Instagram (@hosobasqueparis_)

Učitati još
Zatvori