Danas se održava sjajan street food festival Hook & Cook

Danas se održava sjajan street food
festival Hook & Cook

Ako još uvijek niste čuli za Hook & Cook – sjajan koncept koji spaja hranu i glazbu onda je sada pravo vrijeme za to. Radi se o street food festivalu koji mijenja koncept klasične ribarske fešte, a već drugu godinu puni ribarski mulo u Medulinu.

Na prvo mjesto stavlja svježu ribu uklopljenu u ukusne zalogaje koju kuhaju ribari, ali i njihovi gosti kuhari.
Nakon uspješnog prvog ovogodišnjeg izdanja festivala kada je specijalni gost događanja bio pobjednik kulinarskog showa Masterchef – Šime Sušić, ovog puta dolaze čak dva gosta.

Kuhaju chef Mate Janković i Dragan Jovanović

Chef Mate Janković, vrhunski kuhar i promotor fine gastronomije svima dobro poznat iz kulinarskog showa MasterChef Hrvatska i Dragan Jovanović, vlasnik Gastro KLUB Pula koji je svoje znanje i iskustvo brusio uz najpoznatije kulinarske virtuoze.

Chef Mate Janković pripremat će Totanik, gulaš od totana (lignjuna) s domaćim sezonskim povrćem i mediteranskim začinima, a Dragan Jovanović, vlasnik osnivač Gastro KLUB Pula potpisuje Sesame stre(eat) tunu – sezam i komade tune s domaćim krumpirima i krastavcima, dodatkom đumbira, mente i umakom od češnjaka.

Tuna burger kojeg svi obožavaju

Tuna burger, klasik kojeg obožavate složen je od odreska tune, rajčice, krastavaca i rukole preliven wasabi majonezom i upakiranim u crno pecivo od sipinog crnila.

Tuna pâte nastala je u suradnji s gostima festivala, a napravljena je od mljevene tune s mediteranskom mješavinom začina, maslinovim i sezamovim uljem i servirana s narezanim kriškama kruha.

Hrana i pivo- dobitna kombinacija

Hrana je tijekom ovog festivala uvijek na prvom mjestu, ali bez dobre pive nema potpunog užitka. Nakon craft piva iz lokalnih craft pivovara Bura Brew i GortanGagragebrewery vrijeme je za malo Zagreba u Istri. Ovog puta u goste stižu Fakin IPA, Zlatni medvjed, Baltazar i Grička vještica kao najpoznatiji predstavnici Medvedgrad pivovare.

Odlična glazba koja zove na ples

Glazbu će birati odlično glazbeno potkovana trojka koja stiže iz Zagreba: Jan Kinčl, jedan od začetnika kolektiva CYCLE i njegov brat Matija Duić, veliki glazbeni entuzijast koji odabirom glazbe uvijek poziva na “chagu”.

Treće ime Regard V Less aka Your Name, Istrijan sa zagrebačkom adresom, čiji je glazbeni senzibilitet vrlo brzo prepoznat i vješto upakiran u kolektiv Legalize Lambada. Iz Osijeka dolazi Goran Mehičić Moc – DJ Flegma.

Stoga, ako još niste isplanirali vikend,  danas se zaputite u Medulin i odličan provod uz hranu i svirku je zajamčen.

Učitati još
Zatvori