Kako napraviti golemu torticu s maslacem od kikirikija i čokoladom

Kako napraviti golemu torticu s maslacem
od kikirikija i čokoladom

A post shared by Nikki Sharp (@nikkisharp) on

Ako ste ikad probali Reese’s Peanut Butter Cups (a odnedavno ih ima za kupiti i u Hrvatskoj), onda znate kakvu sreću izazivaju male tortice s maslacem od kikirikija i čokoladom. Danas dio portfelja brenda Hershey’s, slove kao jedan od najprodavanijih slatkiša u SAD-u, vjerojatno zato što ih ne možete prestati jesti jednom kada ih probate. Osim klasične varijante s mliječnom čokoladom, u prodaji su i one s tamnom i bijelom čokoladom, minijaturna i king size izdanja.

Internet je prepun recepata kako napraviti domaću varijantu ove čokoladice, u svim veličinama pa i s najrazličitijim sastojcima ili dodacima punjenju. A iako izgleda kao kompliciran pothvat, gigantsku torticu zapravo je jako lako napraviti. Treba vam kalup za tart ili pitu, čokolada, maslac od kikirikija i frižider jer ova se poslastica ne peče.

A post shared by Tasbih (@cleobuttera) on

Recept

700 g mliječne čokolade
400 g maslaca od kikirikija
100 g maslaca

Otopite pola čokolade i ulijte je u kalup te dobro obložite rubove. Stavite u frižicer da se stisne. Pomiješajte maslac od kikirikija s maslacem te prekrijte dno kalupa. Rastopite ostatak čokolade te pažljivo rasporedite po maslacu od kikirikija dok ga skroz ne prekrijete. Još jednom stavite u frižider, na minimalno sat vremena.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori