![Najbolji kandidati prošlogodišnjeg Masterchefa kuhali delicije u Trogiru](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Tuna-julienne-s-mlakim-beurre-blanc-umakom-i-ikrom-pastrve-bz-Robert-P.Žmire-i-Toni-Ukic-1080x1443.jpg)
![Najbolji kandidati prošlogodišnjeg Masterchefa kuhali delicije u Trogiru](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/restoran-Mare.jpg)
Iako je protekli vikend prošao u znaku zabave na otvorenom diljem Hrvatske zbog otvorenja Adventa, u Trogiru je glavni mamac bilo druženje na toplom u restoranu Mare. Ova mediteranska priča s modernim twistom već neko vrijeme obogaćuje trogirsku gastro scenu a vodi je chef Robert Predrag Žmire i njegova desna ruka, sous chef Toni Ukić.
Proteklog vikenda ugostili su ponajbolje kandidate prošlogodišnjeg Masterchefa pa su tako uz njih kuhali Gorana “Goge” Milaković i pobjednik showa Ivan Temšić. Večera u šest slijedova sljubljena s Jagunić vinima brzo je planula pa ne čudi što se otvorila i druga večer i druženje nastavilo.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Robert-P.Žmire-Goge-Temša-i-Toni-Ukić-1080x643.jpg)
Posjetitelje je prvo dočekalo predjelo ceviche hame s emulzijom od agruma i gelom od mandarina koje je kreirao Temšić da bi potom prešli na julienne tunu s beurre blanc umakom i ikrom pastrve s potpisom domaćina.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Ceviche-hame-s-gelom-od-mandarine-emulzijom-agruma-i-uljem-mlade-kapule-by-Ivan-Temšić-1080x1620.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Tuna-julienne-s-mlakim-beurre-blanc-umakom-i-ikrom-pastrve-bz-Robert-P.Žmire-i-Toni-Ukic-1080x1443.jpg)
Posjetitelji su uz svaki slijed mogli kušati drugo pjenušavo vino Jagunić vinarije s Plešivice i čuti brojne zanimljivosti vezane uz ovu hrvatsku regiju.
Treći slijed oduševio je prisutne jer Temšićeva juha od muškatne bundeve poslužena na mousseu od patke s džemom od ljubičastog kupusa i mariniranom jabukom je izazvala pravu eksploziju okusa i tekstura.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Juha-od-muškatne-bundeve-mousse-od-patke-džem-od-ljubičastog-kupusa-i-marinirana-jabuka-by-Ivan-Temšić-1080x1609.jpg)
Došao je potom red i na svima omiljenu Goge Milaković koja je poslužila ragu od sipe i jastučić punjen kravljom skutom i bobom koji je također bio jedan od favorita večeri a može ga se pronaći i u novoj karti njenog bistroa “Missy B.” u Splitu.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Ragu-sipejastučić-punjen-sipom-i-bobom-slama-od-krumpira-i-mikro-bilje-by-Goge-Milaković-1080x1620.jpg)
Iskusni Robert P. Žmire poslužio je potom trganu janjetinu u korici od začinskog bilja uz janjeći demi glace sa suhom smokvom i majonezu od inćuna, a druženje se privelo kraju desertom koji je potvrdio fenomenalnu večer. Goge je pripremila glazirane kruške u rose vinu s mascarpone bourbon kremom i bjelanjkom u kaduljom aromatiziranom mlijeku.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Trgana-janjetina-u-korici-od-začinskog-bilja-s-hasselback-krumpirom-ovčjom-fetom-i-kaduljom-i-demi-glace-sa-suhom-smokvom-by-Robert-P.Žmire-i-Toni-Ukić-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Kruške-glazirane-u-rose-vinumascarpone-bourbon-krema-hrskava-kora-i-bjelanjak-u-kaduljom-aromatiziranom-mlijeku-by-Goge-Milaković-1080x1620.jpg)
Nije čudo što su gore navedena jela izazvala aplauz posjetitelja i tako na najbolji mogući način privela kraju ovo gostovanje.
Restaurant Mare najavljuje uz novi menu i još ovakvih gostovanja te se logično nameće kao mjesto koje zaista morate posjetiti ukoliko vas put nanese u Trogir, grad sretnog trenutka.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/DSC_6551-1080x574.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Žmire-Gorana-Goge-Milaković-i-Ivan-Temšić-1080x720.jpg)
Foto: Maksim Bašić