Najbolji kandidati prošlogodišnjeg Masterchefa kuhali delicije u Trogiru
Najbolji kandidati prošlogodišnjeg Masterchefa kuhali delicije u Trogiru

Najbolji kandidati prošlogodišnjeg
Masterchefa kuhali delicije u Trogiru

Iako je protekli vikend prošao u znaku zabave na otvorenom diljem Hrvatske zbog otvorenja Adventa, u Trogiru je glavni mamac bilo druženje na toplom u restoranu Mare. Ova mediteranska priča s modernim twistom već neko vrijeme obogaćuje trogirsku gastro scenu a vodi je chef Robert Predrag Žmire i njegova desna ruka, sous chef Toni Ukić.

Proteklog vikenda ugostili su ponajbolje kandidate prošlogodišnjeg Masterchefa pa su tako uz njih kuhali Gorana “Goge” Milaković i pobjednik showa Ivan Temšić. Večera u šest slijedova sljubljena s Jagunić vinima brzo je planula pa ne čudi što se otvorila i druga večer i druženje nastavilo.

Robert P. Žmire, Goge, Temša i Toni Ukić

Posjetitelje je prvo dočekalo predjelo ceviche hame s emulzijom od agruma i gelom od mandarina koje je kreirao Temšić da bi potom prešli na julienne tunu s beurre blanc umakom i ikrom pastrve s potpisom domaćina.

Ceviche hame s gelom od mandarine, emulzijom agruma i uljem mlade kapule by Ivan Temšić
Tuna julienne s mlakim beurre blanc umakom i ikrom pastrve by Robert P.Žmire i Toni Ukić

Posjetitelji su uz svaki slijed mogli kušati drugo pjenušavo vino Jagunić vinarije s Plešivice i čuti brojne zanimljivosti vezane uz ovu hrvatsku regiju.

Treći slijed oduševio je prisutne jer Temšićeva juha od muškatne bundeve poslužena na mousseu od patke s džemom od ljubičastog kupusa i mariniranom jabukom je izazvala pravu eksploziju okusa i tekstura.

Juha od muškatne bundeve, mousse od patke, džem od ljubičastog kupusa i marinirana jabuka by Ivan Temšić

Došao je potom red i na svima omiljenu Goge Milaković koja je poslužila ragu od sipe i jastučić punjen kravljom skutom i bobom koji je također bio jedan od favorita večeri a može ga se pronaći i u novoj karti njenog bistroa “Missy B.” u Splitu.

Ragu sipe, jastučić punjen sipom i bobom, slama od krumpira i mikro bilje by Goge Milaković

Iskusni Robert P. Žmire poslužio je potom trganu janjetinu u korici od začinskog bilja uz janjeći demi glace sa suhom smokvom i majonezu od inćuna, a druženje se privelo kraju desertom koji je potvrdio fenomenalnu večer. Goge je pripremila glazirane kruške u rose vinu s mascarpone bourbon kremom i bjelanjkom u kaduljom aromatiziranom mlijeku.

Trgana janjetina u korici od začinskog bilja s hasselback krumpirom, ovčjom fetom i kaduljom i demi glace sa suhom smokvom by Robert P.Žmire i Toni Ukić
Kruške glazirane u rose vinu,mascarpone bourbon krema, hrskava kora i bjelanjak u kaduljom aromatiziranom mlijeku by Goge Milaković

Nije čudo što su gore navedena jela izazvala aplauz posjetitelja i tako na najbolji mogući način privela kraju ovo gostovanje.

Restaurant Mare najavljuje uz novi menu i još ovakvih gostovanja te se logično nameće kao mjesto koje zaista morate posjetiti ukoliko vas put nanese u Trogir, grad sretnog trenutka.

Žmire, Gorana Goge Milaković i Ivan Temšić

Foto: Maksim Bašić

Učitati još
Zatvori